Oma Lego-elokuva syntyy helposti animointisovelluksen avulla

img_9493

Huom! Sovellus on poistunut sovelluskapoista eikä sitä myöskään enää päivitetä!

Videoiden kuvaamisesta innostunut Testitenava halusi tehdä iPadilla elokuvan. En ollut koskaan aiemmin kokeillut animaation tekemistä, mutta ilmaisella Lego Movie Maker -sovelluksella syntyi silti ihan säällistä jälkeä. (Emme ehkä vielä ole matkalla elokuvajuhlille, mutta lapsi oli todella vaikuttunut.)

Sovelluksen käyttö on helppoa, ja äidin neuvoilla 5-vuotiaskin oppi käyttämään sen perustoimintoja nopeasti.

Kuvaaminen tapahtuu tietysti niin, että animaatiossa esiintyviä hahmoja liikutetaan aina hieman ja napataan niistä kuvia. Peruskuvaamisen lisäksi sovellus tarjoaa mahdollisuuden laittaa mukaan tehosteita, esimerkiksi valmiita puhekuplaframeja sekä asettaa itsekuvattujen kuvien päälle muun muassa Ninjago-tarroja.

Lopuksi oman elokuvan taustalle valitaan musiikki valmiista valikoimasta sekä säädetään elokuvan nopeus kohdilleen.

Lopputulos voi näyttää esimerkiksi tältä:

Animaatioiden tekemiseen on tarjolla lukuisia ohjelmia eikä Legon ilmaissovellus varmaankaan ole paras kaikista. Olemme käyttäneet sovellusta melko paljon, ja muutaman kerran se on jämähtänyt ja kaatuillut. Ensimmäisiin elokuvakokeiluihin se sopii silti mainiosti.

img_9510

Elokuvaleikkien avulla lapsi on ymmärtänyt paitsi animaation tekemisen idean myös oppinut kärsivällisyyttä. Pitkäjänteisyyden ja pikkutarkkuuden puute näkyvät nimittäin heti lopputuloksessa.

Tosin yht’äkkiä paikasta toiseen hyppäävät tai kokonaan katoavat hahmot ja esineet voivat olla elokuvassa oikein hauskojakin.

Vinkki: Kameraa on hankala pitää täysin paikallaan. Jos iPhonelle tai iPadille ei löydy jalustaa, kannattaa animaatiota tehdä yhteistyössä niin, että vakaakätisempi hoitaa kuvaushommat ja toinen siirtelee hahmoja. Elokuvan tekemisestä saa muutenkin eniten irti, jos vanhempi on mukana auttamassa.

Vinkki 2: Lego-ukkelit sopivat näyttelijöiksi hyvin, mutta kuvata voi mitä tahansa leluja, muovailuvahahahmoja tai vaikka ihmisiä.

Edit: Sovellus näyttää poistuneen App Storesta ainakin toistaiseksi. Jos olet testannut ja hyväksi havainnut jonkin korvaavan sovelluksen, otan mielelläni vinkkejä vastaan!

 Kategoriat:Pelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *