Esan ja Caretan sanaseikkailu tukee lapsen lukuharjoituksia

Huom! Peli näyttää toistaiseksi poistuneen AppStoresta!

Katso tästä muut sovellusvinkkimme lukuharjoitteluun

img_9214

Esa-pöllön koti tuhoutuu myrskyssä. Yhdessä ystävänsä Caretta-kilpikonnan kanssa Esa aikoo hankkia välineet kotinsa korjaamiseen. Tarvikkeiden hankkimisen lomassa opetellaan lukemaan.

Esan ja Caretan sanaseikkailu on kotimainen sovellus, joka auttaa lasta lukemaan opettelussa. Pelissä on kolme osiota, joiden avulla tunnistetaan kirjaimia, yhdistellään tavuja sanoiksi ja kootaan sekaisin menneistä kirjaimista sanoja. Tehtävien välissä kuunnellaan tarinaa.

Peli on ohjeiltaan selkeä ja siinä puhutaan suomea. Peliohjeet ja tarinapätkät tulevat sekä puhuttuina että tavutettuna tekstinä, joten lapsen on helppo seurata tekstiä puhetta kuunnellessaan.

Pelattavaa on mukavan runsaasti. Kolme erilaista minipeliä sisältää kukin 19 eri tasoa, jotka muuttuvat pikku hiljaa haastatavammiksi. Meillä 5-vuotias osasi pelata itsenäisesti vasta osiota, jossa tunnistetaan sanojen alkukirjaimia. Testitenava tykkäsi lennättää kilpikonnaa kohti eri kirjaimilla alkavia sanoja, ja pelaaminen luonnistui hyvin. Koska kirjoitettujen sanojen lisäksi tarjolla on aina myös kuva, oppi lapsi tunnistamaan pelin avulla monta uutta sanaa, vaikkei hän virallisesti vielä lukea osaakaan.

img_9210

Äidin avustuksella sujui myös kilpikonnan uittaminen osiossa, missä luodaan tavuista sanoja. (Joskin lapsi protestoi sitä, etteivät tutu ja noja ole pelin mukaan sanoja.) Kolmannen osion kokeilin vasta itse, koska lapsi ei osaa vielä kirjoittaa, mutta veikkaanpa, ettei mene enää kauan ennen kuin voimme siirtyä senkin pariin.

img_9211

Esan ja Caretan sanaseikkailu on hauska tapa oppia lukemaan. Se sopii varmasti osaksi kouluopetusta ja vaikka kaverin kanssa yhdessä tutkittavaksi. Myös kotona sovellusta voi tarjota lapselle, joka on innostunut lukemisesta jo ennen kouluikää tai joka tarvitsee lisäharjoitusta.

Uskoisin, että pelistä saavat eniten irti ne, jotka lukevat jo hieman tavuja tai tunnistavat ainakin kirjaimet. Ihan ummikko tarvitsee pelin kanssa vielä aikuisen apua.

Sovellus ei sisällä lisäostoja tai mainoksia.

 

 Kategoriat:Pelit

  1. Tätä Esan ja Caretan sanaseikkailu peliä ei löydy appstoresta ollenkaan.. onko tätä enään saatavilla?

  2. Hei kiitos huomiosta! Tämä on sen verran vanha peli, että saattaa olla kokonaan poistunut. Päivitän tiedon blogitekstiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: