Lasten oma satukirjasto on hyvä vaihtoehto piirretyille (Palvelu on lopetettu)

Lasten oma satukirjasto sovellus

Huom! Lasten Oma Satukirjasto on lopettanut toimintansa alkuvuodesta 2019, ja sovellus on poistunut App Storesta ja Google Play -kaupasta.

Vanhana satukasettien ystävänä laitan omankin lapseni mieluummin kuuntelemaan äänikirjoja kuin katselemaan piirretyjä. Niinpä päätin kokeilla, miten lapseen uppoaisi Lasten oma satukirjasto, kuukausimaksullinen palvelu, jossa tarjolla on runsain mitoin lastenkirjoja valmiiksi ääneen luettuna.

Upposihan se. Palvelussa on juuri niitä satuja, Angry Birdsejä, My Little Ponya ja Disneytä, joita lapsi tykkää katsoa elokuvina ja sarjoinakin. Lisäksi mukana on klassikoita kuten Pupu Tupunaa ja Muumeja sekä valikoima Soivia laulukirjoja, joiden musiikin tahtiin voi laulaa itse mukana. Erityisen paljon ilahduimme siitä, että myös ihania Onni-poikia löytyi satujen joukosta.

Iso osa kirjoista on ääneen luettu, joten lapsen ei tarvitse kuin istua ja katsoa kuvia, muu tapahtuu itsestään.

Perheessämme luetaan kirjoja ääneen paljon, enkä ajatellut palvelun korvaavan yhteisiä lukuhetkiä. Enemminkin toivoin Satukirjastosta ainakin osittaista korvaajaa lastenohjelmille, joita lapsi katsoo mielestäni turhan paljon. Satukirjasto on täyttänyt ainakin nyt aluksi tehtävänsä ihan hyvin.

img_8252

Käytämme palvelun iPad-sovellusta, ja se on 5-vuotiaan käsissä toimiva. Satukirjasto vaatii nettiyhteyden, mutta kirjoja on mahdollista ladata myös offline-tilassa luettavaksi, mikä on ainakin lentomatkoilla aivan loistava juttu (kunhan muistaa kuulokkeet, jottei kaikkien lähistöllä istuvien tarvitse kuunnella satuja).

Lasten oma satukirjasto on siis oikein oiva palvelu. Ainoastaan hinta hieman mietityttää. Vaikka laadukasta sisältöä on runsaasti, tuntuu 8,90 euroa kuukaudessa aktiivisesta tavallisen kirjaston käyttäjästä paljolta. Alkuinnostuksen jälkeinen käyttöaste kertookin, jatkuuko palvelun tilaus meillä vai ei.

Sääli, ettei kirjoja voi ostaa yksittäin pysyvästi omaksi. Ainakin meillä lapsi haluaa nimittäin kuulla ne samat lempikirjat aina uudestaan ja uudestaan, vaikka tarjolla olisi mitä uutuuksia.

Plussat

+ Paljon tuttuja ja lapselle mieluisien hahmojen tähdittämiä satuja

+ Voi käyttää sekä tietokoneella että tabletilla (Sovellukset löytyvät iOS- ja Android-laitteille)

+ Palvelun kirjoja voi lukea lapselle ääneen myös itse

+ Aina ei tarvitse lukea itse

+ Kirjoja voi ladata sovellukseen myös offline-tilassa luettaviksi, joten esimerkiksi matkoille ei tarvitse raahata kirjakasaa mukana.

 

Miinukset

– Hinta voi tuntua kalliilta, jos käyttö jää vähäiseksi.

– Lapsi saattaa kuitenkin haluta katsoa mieluummin piirrettyjä.

– Kaikkia kirjoja ei ole luettu valmiiksi ääneen, vaikka iso osa onkin.

– Netin kautta käytettynä sovellus jää toisinaan lataamaan sivua kääntäessä turhan pitkäksi aikaa.

 Kategoriat:Pelit

 1. Hei!

  Tämä vaikutti tosi kivalta, mutta käyttöiittymä on jotenkin hankala.. Saitko oikeasti ladattua niitä kirjoja offline- tilaa varten? Minä saan “lataa”- nappia painamalla vain ilmoituksen, että “et ole vielä ladannut yhtään kirjaa”. Onkohan jossain muualla toinen mahdollisuus lataamiseen. Harmitaa kun ehdin jo lentomatkaa varten ostaa tilauksen…

  E

  • Hei!

   Olemme ladanneet kirjoja offline-tilaan iPadille ihan onnistuneesti. Kerran tosin kamppailin lataamisen kanssa, mutta sitten huomasin, että sovellus oli logannut minut ulos eikä lataus (tai mikää mukaan) onnistunut siksi. Kannattaa siis tarkistaa, että on varmasti kirjautunut palveluun sisään.

   Voihan palvelussa toki olla jokin virhekin tällä hetkellä, jolloin kannattaa olla yhteydessä Satukirjaston asiakaspalveluun.

   Tosi kurjaa, että palvelu jumittaa juuri ennen matkaa :/

 2. Näyttää siltä että lasten oma satukirjasto on lopettamassa toimintansa 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: