Roolileikkejä avaruusasemalla – ohjelmassa herkkuja, uimista ja disko

Bamba Space Station -pelissä leikitään avaruusasemaa. Kyseessä on roolileikkeihin ja tutkimiseen kannustava sovellus, jossa voi sekä liikutella pelihahmoja että etsiä erilaisia esineitä avaruusaseman huoneista.img_8502Bamba-sarjan pelit eivät olleet itselleni aiemmin tuttuja, mutta ainakin avaruuspeli vakuuttaa laadukkuudellaan. Peli muistuttaa Toca Bocan Life-sovelluksia. Ainakin pelihahmon saa valita samanlaisesta valikosta ja avaruusasemalta löytyvät esineetkin ovat hieman saman tyylisiä kuin Toca Life: Cityssa ja Toca Life: Schoolissa.

img_8516Pelattavaa on paljon: Avaruusasemalla on peräti 12 huonetta perinteisistä ohjaamosta ja keittiöstä aina rantahuoneeseen ja puutarhaan asti. Jokaisesta huoneesta löytyy tutkittavia esineitä, joita voi yhdistää. Kun keittiössä laittaa yhteen riisiä ja kalaa, saa sushia. Koneita taas saa käyntiin laittamalla niihin paristoja.

Myös seitsemästä erilaisesta pelihahmosta riittää iloa. Hahmojen vaatteita voi vaihtaa ja niitä voi syöttää. Diskon tarttuva musiikki tanssittaa pelihahmojen lisäksi helposti myös pientä pelaajaa, ja kun painovoiman nappaa napista pois päältä, alkavat kaikki ukkelit ja irtonaiset tavarat lapsen riemuksi leijua.

Yhdellä nappulan painalluksella pelin tiimellyksestä saa otettua kuvan, joka tallettuu iPhonen tai iPadin kuvakansioon.

img_8503Bamba Space Stationissa ei ole tekstiä tai puhetta, mutta joistakin huoneista löytyy kuvallisia ohjeita siitä, mitä esineitä voi yhdistellä. Mitään sääntöjä tai pakollista päämäärää ei sovelluksessa kuitenkaan ole, vaan lapsi voi leikkiä vapaasti, miten haluaa.

Peli sopii mielestäni noin 3–7-vuotiaille. Se ei sisällä kolmannen osapuolen mainoksia tai lisäostoja.

Katso pelin traileri

Vinkki: Peli sopii loistavasti kaverin kanssa yhdessä pelattavaksi niin, että kumpikin pelaaja liikuttaa vuorotellen omaa pelihahmoaan.
Vinkki 2: Nuorimmat lapset tuskin onnistuvat löytämään monipuolisen pelin kaikkia yllätyksiä. Sovelluksesta saa enemmän irti, jos vanhemmat auttavat sen tutkimisessa.

 

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Bamba Space StationKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *