Ei aikuisten ohjelmia – SF Kids Play on lapsille suunnattu suoratoistopalvelu

Kävin tällä viikolla tutustumassa uuteen lapsille suunnattuun netti-tv-palveluun. SF Kids Play on elokuvayhtiö Svensk Filmindustrin vastaus lasten mediamaailman muutokseen: Monessa perheessä lapsetkin katsovat ohjelmansa nykyisin netin kautta ja mieluummin vielä mobiililaitteilta. Palveluita on kuitenkin harvemmin suunniteltu lapsia ajatellen.

Kännykällä, tabletilla tai tietokoneella käytettävä SF Kids Play on ”vähän niin kuin Netflix”, mutta vaikuttaa ainakin lyhyen kokeilun perusteella erityisen sopivalta pienille ihmisille. Aikuisille suunnattua sisältöä ei ole ollenkaan, ja käyttöliittymä on suunniteltu niin, että sitä osaa käyttää vaikka parivuotias. Lukutaitoa ei tarvita, vaan ohjelmasta toiseen on mahdollista navigoida kuvia tökkimällä.

Palvelu tuntuu myös tarjonnaltaan riittävältä. Hahmoja löytyy Peppi Pitkätossusta Pipsa Possuun ja Maija Mehiläisestä Palomies Samiin. Mukana on sekä sarjoja että elokuvia, ja ohjelmia voi katsoa myös offline-tilassa, esimerkiksi lentokoneessa tai mökillä. Tämä on ainakin meidän perheemme käyttötottumuksilla iso etu muihin vastaaviin palveluihin nähden.

img_8291

Ohjelman voi tökätä käyntiin pelkän kuvan perusteella.

Netti-tv maksaa 6,90 euroa kuukaudessa. Laajaan sisältöön nähden hinta on varsin edullinen, mutta toisaalta vanhemmille pitää sitten ostaa oma palvelunsa erikseen, mikä tuo lisäkustannuksia perheen tv:n katsomiseen. Tykkään itse kuitenkin siitä, että lapsi katsoo ohjelmiaan kokonaan omasta sovelluksestaan, koska silloin ei ole riskiä eksyä vahingossa katsomaan epäsopivaa sisältöä. Tästä syystä olen ohjannut lasta aiemmin iPadillaan Lasten Areenan ääreen, vaikka kyllä meillä myös Netflixissä usein lastenohjelmat pyörivät.

img_8290-1Perheessämme käytetäänkin suoratoistopalveluita paljon, eikä viisivuotias ole koskaan edes katsonut perinteistä televisiota eikä meille ole ostettu lasten dvd-elokuviakaan. Kokeilussa on ollut useampi palvelu, joista tämä tuntuu ainakin näin vanhemman näkökulmasta katsottuna lupaavimmalta, koska se on tosiaan suunniteltu suoraan pienten lasten käsiin.

Lue myös:
Netflix uudistui – ohjelmia voi katsoa myös ilman nettiäKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: