“Nyt mä siivoan koko lattian” – Toca Bocan kotityöt ovat silkkaa hupia

Aikuiselle arjen askareet voivat olla pakkopullaa, mutta pienten lasten mielestä ne ovat kiehtovia.

Toca Bocan House-sovelluksessa leikitään kotia. Pelin tapahtumapaikkana toimii kerrostalo, jonka hauskannäköisiä asukkaita autetaan koti- ja pihatöissä.

Käytännönlähdeisessä digitaalisessa nukkekodissa pääsee pyykkäämään, pesemään lattiaa, imuroimaan, jakamaan postia ja tekemään vaikka mitä pikku askareita. Normaalisti lapsi saa harvoin koskea silitysrautaan tai ruohonleikkuriin saati sytyttää takkaan tulta. Nyt näitäkin puuhia saa testata ihan itse.

img_7948Kotitöiden lisäksi opetellaan asioiden lajittelua. Posti pitää jakaa oikeille vastaanottajille ja marjoista pilaantuneet löytää kierrätykseen. Tehtäviä saa tehdä vapaasti omassa tahdissa ja niitä voi vaihtaa myös lennosta, jos askare ei satu innostamaan. Päämäärää ei siis ole.

Sovellus on tehty 2–6-vuotiaille. Äkkiseltään se tuntuisi vähän yksinkertaiselta enää kuusivuotiaalle. Tosin meillä tämä on ollut yksi kestosuosikeista ja lapsi innostui siitä ainakin nostalgiamielessä vielä 5,5-vuotiaanakin, kun satuin sen uudelleen hänelle näyttämään.

Toca House on turvallinen, hauska ja helppokäyttöinen. Se ei sisällä sovelluksen sisäisiä ostoja eikä lisämaksuja.

Katso pelin traileri tästä.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca HouseKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: