Rakentelupeli Toca Blocks tekee mielikuvitusmaailmasta totta

Toca Blocks on luovuutta ruokkiva hiekkalaatikkopeli, jossa kootaan hieman Minecraftin tapaan palikoista ja esineistä omaa valtakuntaa avoimessa pelimaailmassa.

Rakentamisen lisäksi välillä ohjataan kolmea eri taidoilla varustettua pelihahmoa. Pelkän rakentelun lisäksi sovelluksessa on siis myös pelaamisen tuntua.

Lue myös: Pelaa luovasti – mielikuvitusta ruokkivissa lastenpeleissä voi rakentaa ihan oman maailmansa

img_7460

Toca Blocksin ”juttu” ovat taianomaiset rakennuspalikat, jotka muuntuvat loputtomasti uudenlaisiksi, kun niitä yhdistelee keskenään.

Palikoista tulee paitsi erivärisiä myös ominaisuuksiltaan erilaisia. Joku palikka voi olla pinnaltaan tahmea, toisen läpi pääsee kävelemään. Koskaan ei tiedä, mitä palikkayhdistelmistä syntyy. Myös muita yllätyksiä, kuten toisiin maailmoihin johtavia ovia, kasveja, teekannuja, aitoja ja muuta tavaraa ilmaantuu palikkarakennelmien keskelle sijoitettavaksi.

Lapsen luoma maailma on takuulla aina erilainen ja yksilöllinen. Oman mielikuvituksen näkyväksi tuomiseen riittää kosolti aineksia.

”Kaikissa peleissä on suosikkihahmo. Tässä se on lentävä kissa.”

Viisivuotias ihastui värikkääseen ja monipuoliseen peliin ikihyviksi, mutta tarvitsi aluksi vanhemman apua pelin ohjaamisessa.

Toca Blocks ei olekaan ihan taaperoiden juttu, vaikka sisältö harmitonta onkin. Ohjausnamiskoja on paljon eikä käyttöliittymä aukea ehkä ihan nuorimmille. Arvioisin, että parhaiten peliin pääsevät kiinni lapset noin 5–6 ikävuodesta ylöspäin.

Yläikärajaa ei sitten olekaan. Itsekin unohduin toviksi rakentelemaan avaruuteen asti yltäviä tahmeita portaita. Hahmoilla pelaaminen voi tosin isompien mielestä olla vähän tylsää, koska mitään taisteluita tai pistelaskua ei ole. Makuasioita.

img_7451

Lisäiloa peliin tuo se, ettei sitä ole pakko pelata yksin. Toca Blocks sopii erinomaisesti yhdessä kaverin kanssa samalla laitteella tökittäväksi. Lisäksi sovelluksessa on mahdollista myös luoda ”pelikoodeja” laitteen kameraa käyttäen.

Koodien avulla kaverin luoman maailman osia voi siirtää omalle pelilaitteelleen tutkittavaksi ja päinvastoin, mikäli molemmilla on peli ladattuna. Ominaisuus luo leikkimiseen aivan uusia yhteisöllisiä mahdollisuuksia ja tietysti jakamisen riemua.

img_0338

Peliin on mahdollista myös luoda yhdelle laitteelle useampi eri maailma, joten sisarukset voivat hyvin pelata omaa peliään vuorotellen ilman, että toinen tulee ”pilaamaan kaiken”. Vanhemmille suunnatusta osiosta taas löytyy peliohjeita englanniksi.

Video kertoo aina enemmän kuin kymmenentuhatta sanaa, joten katsohan pelin traileri!

Esittely peliin tulleesta isosta päivityksestä löytyy niin ikään YouTubesta.

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Mun ukkeli jäi jumiin. Miten mä pääsen eteenpäin?
• Miten maan alle voi mennä?
• Miten voisi rakentaa portaat?

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Toca Blocks
Android-laitteelle peli löytyy tästä: Toca Blocks
Pelin voi ostaa myös AmazonistaKategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *