Lapsi sormeilee monsterin perimää – vanhemmat määräävät ruokavalion

IMG_7021Monsteripelejä tuntuu olevan myynnissä paljon, ja mikäs siinä, kyllähän lapsia hirviöt kiinnostavat. Tällä kertaa testasimme sovellusta, jossa pelaaja pääsee omin sormin sorkkimaan monstereiden DNA:ta.

Avokiddo-pelifirma oli itselleni uusi tuttavuus. Studio on tehnyt muutamia opettavaisilta vaikuttavia sovelluksia. Viimeisin tuotoksista on DNA Play.

Pelissä muokataan hirviötä kokoamalla palapelin lailla sen DNA:ta. Hirviötä tökkimällä ja palapelin osasten paikkoja vaihtamalla monsteri muuttaa muotoaan. Kun ulkonäön muokkaus on taiteilijan mielestä valmis, alkaa elikko puuhailla. Monsteri skeittaa, tanssii ja pakenee norsua. Voipa otusta syöttääkin.

Kunkin pelisession aikana luotu hahmo tallettuu myöhempää pelailua varten, ja erilaisista hirviöistä voi luoda talteen useamman. Vanhemman tehtäväksi jää rukata asetuksia, jos lapsi haluaa tallettaa myös laitteen muistiin kuvia tuotoksistaan.

DNA-peli eroaakin muista vastaavista peleistä paitsi opettavaisuutensa myös juuri vanhemmille suunnatun osionsa ansiosta. Koska sovellus käsittelee (hyvin yksinkertaisesti) DNA:ta ja lapsi asiasta pelatessaan saattaa kysellä, on vanhempien valikossa kerrottu lyhyesti aiheesta sekä annettu myös ohjeet pelaamiseen.

”Meillä on isin kanssa samanlainen DNA jalassa, koska meillä on samanlaiset sukat.”

Suomeksi sovellusta ei saa, mutta englannin lisäksi vanhemmille suunnatut tekstit ovat muun muassa ruotsiksi. Lapsi ei pelaamiseen kieli- tai lukutaitoa tarvitse, sillä hirviöt juttelevat vain hirviökieltä.

IMG_7015

Faktatiedon lisäksi toinen pikantti yksityiskohta valikossa on ruoka-asetus. Kasvissyöjäperheitä ilahduttanee se, että vanhemman niin halutessa monsterille tulee tarjolle vain kasvisruokaa. Muuten sille voisi syöttää vihannesten lisäksi pihvejä ja hampurilaisiakin. Enpä ole tällaiseen ennen törmännyt. Aika hauskaa!

Peli on kiltti ja turvallinen. Se ei sisällä kolmannen osapuolen mainontaa eikä tyrkytä lisäostoja. Mielestäni se sopii parhaiten noin 4–7-vuotiaille lapsille.

Katso pelin traileri tästä.

Lisää monsteripelejä löytyy täältä.

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Onko ihmisilläkin DNA?
• Onko DNA palapeli?
• Onko juusto muka kasvis?
• Miksei nämä monsterit taistele?
• Miksi ne pelkää norsua?

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: DNA Play
Androidille peli löytyy tästä: DNA PlayKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *