Leffa: Heurekan planetaariossa pyörii myös lastenohjelmaa

Kuvat: Heureka

Puiden elämä -elokuva. Kuva: Heureka

Viisivuotias on meillä jo vanha elokuvissa kävijä, mutta nyt on koettu jotain aivan uutta. Poikkesimme nimittäin Vantaalla, tiedekeskus Heurekassa ja samalla myös planetaariossa.

Jo elokuvateatterin pyöreä muoto ja liki makuuasentoon taivutetut penkit olivat huikea kokemus ensikertalaiselle. Omasta mielestäni hienointa oli kuitenkin se, että tarjolla oli ohjelmaa myös nuorempien lasten makuun. Puiden elämä -animaatiossa tutustutaan suomea puhuvien sympaattisten ötököiden opastuksella luonnon ihmeisiin.

Noin puolituntinen leffa muistuttaa tavallista lastenohjelmaa, mutta tarinan ohella opitaan paljon kasveista. Lisäksi planetaario tarjoaa aivan eri tavalla vauhdikkaan ja kolmiulotteisen kokemuksen kuin tavallinen elokuvateatteri. Kotiin päästyämme Testitenava selitti innostuneena muun muassa, että ”lehdet ovat vihreitä, koska niissä on lehtivihreää.” Vielä seuraavanakin päivänä mietittiin, ”miksi sillä yhdellä ötökällä oli pepussa valot”.

”Täällähän näkyy esitys katossa!”

Koska aiemmat Heureka-kokemukseni ovat pääasiassa omilta kouluajoiltani eli jo muutaman vuoden takaa, olin yllättynyt, miten paljon tiedekeskuksessa on tekemistä pienemmillekin lapsille. Katselimme esimerkiksi rottakoripalloa ja kokeilimme autosimulaattoria. Lisäksi testasimme paikalla vielä 24. tammikuuta asti olevassa Lasten Heureka -näyttelyssä, mikä eläin painaa yhtä paljon kuin Testitenava (ilves) sekä kokeilimme valjaat päällä, miltä tuntuu kävellä kuun pinnalla.

Heurekan kuvapankki

Planetaario. Kuva: Heureka

Vaikka kaikenlaista tekemistä riittää, suosittelen pienempien lasten kanssa Heurekaan menevälle lämpimästi Puiden elämän mahduttamista ohjelmaan. Heurekasta kerrotaan, että leffa pyörii planetaarion ohjelmistossa ainakin toistaiseksi. Elokuva on kielletty alle 3-vuotiailta ja se on puhuttu suomeksi. Kuulokkeiden avulla esitystä on mahdollista kuunnella myös ruotsiksi, englanniksi tai venäjäksi.

Heurekan lisäksi olemme muuten viime aikoina koheltaneet muun muassa Kiasmassa, Kansallismuseon lapsille suunnatussa toiminnalisessa Vintti-näyttelyssä sekä Luonnontieteellisessä museossa. Viisivuotiaalle mieleisiä paikkoja kaikki. Vink vink siis pian koittaville talvilomille tekemistä miettivät Helsingin-retkeilijät!

Katso elokuvan englanninkielinen traileri tästä.Kategoriat:Leffat, Muut

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *