Leffa: Tenavat-elokuva tavoittaa sarjakuvan hengen ja sopii hyvin myös pienille

Meidän perheessämme tehdään joululomalla elokuvareissu. Tarkoitus on mennä katsomaan joulupäivänä ensi-iltaan tuleva Tenavat-elokuva, jonka kävin ennakkokatselemassa jokin aika sitten yksin.

Leffa oli tosi hauska ja harmitti kovasti, etten voinut ottaa tanssitunnin takia estynyttä Testitenavaa mukaan. Lapsi on jo ajat sitten huomannut elokuvan mainoksen ja kiukustuisi aivan vietävästi, jos tietäisi, että kävin lastenleffassa ilman häntä.

Nyt sitten on Tenavat katsottava uudestaan yhdessä oikean Tenavan kanssa.

Elokuvassa alati vähän huono-onninen Jaska Jokunen on ihastunut koulun uuteen tyttöön, tietysti siihen pieneen punatukkaiseen. Tytön kanssa puheisiin pääseminen vain tuntuu menevän aina mönkään.

Toimintaa elokuvaan tuovat osiot, jossa Ressu kuvittelee seikkailuitaan Kaustisen kanssa. Olin vähän yllättynyt, kun muuten suht leppoisassa, koulumaaailmaan sijoittuvassa elokuvassa Punaisen paronin lentokone ampuu Ressun koirankoppia. Ok, onhan Ressu toki ”ensimmäisen maailmansodan lentäjäsankari” ja kohtaus on tehty ihan hienovaraisesti, mutta silti. Saa nähdä, mitä lapsi tykkää. Tuskin kohtaus liian jännä kuitenkaan on.

Tenavat ei mielestäni sarjakuvana ole välttämättä aivan pienimmille lapsille suunnattua matskua, mutta leffana se toimii nuoremmillekin. Lisäksi myös vanhempi jaksanee katsoa alle puolentoista tunnin leffan hyvin, ainakin jos sarjakuva on ennestään tuttu.

Tein elokuvasta tarkemman arvion Media-avaimeen. Pääset lukemaan sen tästä linkistä. Media-avain lähestyy elokuvia erityisesti kasvatuksellisesta näkökulmasta, joten kyseessä on sivusto, johon kaikkien vanhempien kannattaa tutustua!

Tenavat-elokuvan traileri löytyy täältä.Kategoriat:Leffat, Muut

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *