Naamaralli on Kikattavan Kakkiaisen uusi peli


img_7026

Päivitys 1.9.2023: Peli poistunut App Storesta.

Kikattava Kakkiainen -peleistä tunnettu Gigglebug Entertainment on julkaissut sympaattisen, suomeksi puhutun sovelluksen.

Mrakaseillä lapsi taa Kakkiais-hahmoa, ja aiempaa ötökän tähdittämää kutituspeliä on pelattu paljon. Tv-ohjelmakin on tuttu.

Kikattavan Kakkiaisen Naamaralli poikkeaa muista lastenpeleistä siten, että pelin ohjaamiseen käytetään pelaajan kasvoja.

Tarkoitus on matkia iPhonen tai iPadin etukameraa apuna käyttäen ruudulla näkyvien eläinten ilmeitä. Kameran nappaamat kuvat sekä pelin antamat pisteet kertovat, kuinka ilveily onnistui.

“Mä pelaan aina Kakkiaisella. Sä saat olla citykani.”

Pelin nimi ei siis ole vain hauska, vaan se myös kuvailee sisältöä täydellisesti. Useita eri ilmeitä sisältävän yhden naamarallin aikana kasvoja saa nimittäin vääntää aika vauhdilla ilmeestä toiseen. Pelisession jälkeen näytille tulee todella kipeän näköisen kuvakavalkadi pelaajan naamanväänteistä.

Kuvat on mahdollista tallettaa laitteen muistiin postikortin muodossa. (Tässäpä humoristinen lahjavinkki vaikka isovanhemmille!)

img_7033Sanoisin, että Naamaralli on aivan omiaan koko perheen yhteiseksi huviksi. Pisteytyksen ansiosta viritellä voi leikkimielistä kisaakin. Tosin meillä Testitenava, 5, suivaantui pistelaskusta niin, että päädyimme pelaamaan ilman, että katsomme, kumpi “voitti”. Tämä onnistuu tietysti oikein hyvin myös.

Pelasi miten vain, on sovellus oivallista kasvojumppaa kaltaisilleni keski-ikää lähestyville ryppyotsaisille aikuisillekin, joten siitä vain lapsen kanssa irvistelemään!

Pelin käyttely on helppoa ja ohjeet tulevat suomeksi puhuttuina. Kehujakin kuvistaan saa. Kielivaihtoehtoina ovat myös ruotsi ja englanti.

Sovellus ei sisällä mainontaa eikä lisäostoja. Vanhemmille suunnatussa osiossa kerrotaan pelin olevan myös varhaiskasvatussuunnitelmaan pohjautuva esikoulumateriaali.

Voin vain kuvitella, millaista hysteriaa sovellus saa aikaan isossa lapsiryhmässä.

Katso pelin traileri tästä.

 Kategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:,

1 vastaus

  1. Rakastan kikattavaa kakkiaista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: