Kapun metsä laajeni ympäri maapallon

Huom! Peli on jo vanha. Sen saatavuuden voi tarkistaa valmistajan nettisivuilta.

Kapun Metsä oli ensimmäisiä pelejä, joita lapseni alkoi noin 2-vuotiaana pelata. Kyseessä on rauhallinen ja visuaalisesti kaunis, minipeleistä koostuva kotimainen lastensovellus, jota tahkottiin meillä innokkaasti kerta toisensa perään.

IMG_6243

Nyt tuolle ihanalle klassikolle on saatu jatkoa. Kapu Planet on kovasti Kapun Metsä -henkinen peli, jossa lapsi pääsee auttamaan eläimiä niiden puuhissa. Enää ei olla vain yhdessä metsässä, vaan eksoottistenkin eläinten tähdittämiä minipelejä kokeillaan ympäri maailman.

Pelin alussa pyöritetään maapalloa. (Suomikin näkyy!) Eri maanosista löytyy kahdeksan klikattavaa minipeliä, joissa muun muassa pyydystetään ötököitä muurahaiskarhun kanssa, syötetään norsulle hedelmiä ja autetaan jääkarhua rikkomaan jäätä.

”Suomenkin kohdalla pitäisi olla joku eläin. Hylje!”

Minipelit ovat hyvin yksinkertaisia, ja pelaaminen onnistuu töppösorminkin. Minipelien pelaamisen lisäksi lapsi saa Kapu Planetin avulla kuvan maapallosta ja eri maanosien sijainnista. Pelkkä pallonpyörittelykin on hauskaa!

IMG_6242Peli on suunnattu alle 5-vuotiaille, ja olenkin varma, että pelaaminen sujuu hyvin jo parivuotiaalta. Itse voisin pelailla tätä jo nuoremmankin lapsen kanssa.

Testitenavakin piti Kapu Planetia ehdottomasti ”pienten pelinä”, vaikka mielellään sitä lähtikin testaamaan. Pelit olivat viisivuotiaalle Tenavalle vähän turhan helppoja, mutta hänkin ilahtui muun muassa tunnistettuaan pallolta Suomen ja Pohjois-Amerikan sekä huomattuaan, että Maan ohi lentää avaruudessa raketti.

IMG_6244Kapu Planet ei sisällä kolmannen osapuolen mainoksia, some-nappeja tai lisäostoja. Pelejä voi pelailla omassa tahdissaan ilman aikarajoja tai pistelaskua. Puhetta tai tekstejäkään ei ole. Visuaalisesti peli on värikäs muttei liian räikeä. Tunnelma on muutenkin rauhallinen.

Lyhyesti sanottua sovellus on loistava, ellei jopa must-hankinta 13-vuotiaalle, joka älylaitetta edes toisinaan näppäilee.

Aiemmin esittelemämme Kapu-pelit löytyvät täältä: Kapun Metsä ja Kapu Kalassa.Kategoriat:Pelit

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: