Uusi tyyli joka sorkalle! Testasimme lapsille suunnatut kampaamosovellukset

IMG_6189

Meikkaus- ja kampaamopelit sopivat alle kouluikäisille lapsille hyvin, ja sovelluskaupoissa onkin tarjolla runsain mitoin valinnanvaraa. Yksi uusimmista tämän tyypin sovelluksista on Wonderkindin kehittämä Silly Billy Hair Salon, jossa uutta tyyliä haetaan lampaalle.

Pelissä lampaan turkkia voi pestä ja värjätä, sille voi pukea asusteita ja syöttää herkkuja. Kun uusi tyyli on valmis, lammasta tanssitetaan ja napataan siitä kuva, jonka voi säilöä iPadin muistiin. Lajityypin muista peleistä Silly Billy eroaa siten, että tarkoitus ei ole hoivata lammasta miten sattuu. Pelin aluksi arvotaan tyyli, jota lapsen on tarkoitus jäljitellä. Peli antaa palkinnoksi tähtiä sen mukaan, miten hyvin pelaaja on työssään onnistunut.

”Äiti, älä koske! Räjäytit purkan lampaan naamaan!”

Onneksi tarjolla on myös freestyle-mahdollisuus, jolloin lampaastaan saa tehdä millaisen vain eikä tähtiä kerätä. Se olikin Testitenavasta hauskinta ja tyyleistäkin tuli tällä metodilla mielikuvituksellisempia kuin valmiista malleista jäljiteltyinä. Tosin mallista tekemisessäkin lienee hyötynsä. Jäljittely kun vaatii tarkkaavaisuutta ja keskittymistä vapaata leikkiä enemmän.

IMG_6185App Storessa lukee jostain kumman syystä, että Silly Billy olisi tarkoitettu 9-11-vuotiaille. Peli on tästä huolimatta mielestäni aivan omiaan myös alle kouluikäisille. Voivat sitä toki vanhemmatkin pelata, mutta sovelluksen helppokäyttöisyys sekä kiltti ja söpö sisältö sopivat mielestäni hyvin noin neljästä ikävuodesta ylöspäin.

Testasimme pelin ilmaisversiota, jolloin kammattavana on vain lammashahmo. Ilmaisversio tarjoaa ostettavaksi myös pelin täysversiota, jolloin eläimiä on enemmän. Ihan hyvä diili. Peliä saa kokeilla ilmaiseksi, ja jos tykkää, sitä voi ostaa enemmän. Täysversion lisäksi muita pelinsisäisiä ostoja ei ole.

Lammaspeli on tyyliltään aivan erilainen kuin samalta valmistajalta aiemmin testaamamme rakennustyömaapeli. Lapsen iloksi eläinten salongin ikkunan takana vilahteli kuitenkin välillä rakennustyömaapelistä tuttuja työmiehiä ja -naisia. Ihan hauska yksityiskohta.

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Silly Billy Hair Salon
 

Jos lapsi ei lämpene lampaalle, kokeilkaa muita asiakkaita:

 

Heppahöperöille

IMG_0956Olemme aikaisemmin testanneet lammaspelin kanssa hieman samanoloista Pony Style Box -peliä, jossa uutta tyyliä keksitään poneille. Erona sovelluksissa on kuitenkin se, että ponipelissä ei ole mitään valmiiksi annettua päämäärää, vaan lapsi saa itse keksiä, mitä heposensa ulkomuodolle haluaa tehdä. Poninsa kanssa voi hassutella värjäämällä se vaikka sateenkaaren väreillä tai sitten vain tehdä siitä mahdollisimman realistisen.
Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Pony Style Box
 

Prinsessaleikkeihin

mansikka3

Jos eläinten ehostaminen ei nappaa, löytyy samassa genressä myös sovelluksia, joissa pelaillaan ihmisten kanssa. Me olemme esimerkiksi hyvällä menestyksellä meikkailleet ja pukeneet Mansikka-Marjaa kavereineen. Strawberry Shortcake Berry Beauty Salon on eläinpeleihin verrattuna huomattavasti prinsessahenkisempi ja väritykseltään söpön pinkkivoittoinen. Tukan ja meikin laiton lisäksi pelin tyttöjä pääsee pukemaan mekkoihin sekä koristelemaan koruilla.
Voit hankkia pelin tästä: Android

 

Pojatkin puunataan

IMG_6193Kampaajaleikeistä tykkäävän, mutta sukupuolineutraalimpaa fiilistä hakevan kannattaa tutustua esimerkiksi Toca Bocan Hair Salon 2 -peliin. Siinä stailattavana on myös mieshahmoja ja värityskin on maanläheinen. Peli ei ole yhtä monipuolinen kuin Mansikka-Marja. Siinä hahmoille ei esimerkiksi voi pukea vaatteita, vaan pääosassa on hiustenmuotoilu. Yksinkertaisuutensa takia peli sopii muita tässä postauksessa esiteltyjä sovelluksia paremmin nuoremmillekin pelaajille. Meillä peliä testattiin, kun lapsi oli 3-vuotias. App Store tarjoaa tällekin pelille ikäsuositukseksi 911 vuotta. En ymmärrä miksi.
Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Hair Salon 2
Saatavana myös: Android ja WindowsKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset, Windows Phone

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: