Möllit on nokkeluutta ja yhteistyötä vaativa moninpeli koko perheelle

IMG_5904Möllit-älypeli on hauska ja haastavakin sovellus taaperoa vähän isommille tenaville. Kyseessä on Pikku Kakkosen ja BUU-klubbenin tarjoama laadukas ilmaissovellus peleihin hurahtaneille lapsille ja yllättäen myös heidän vanhemmilleen.

Möllit eroaa monista muista lastenpeleistä siten, että sitä voi helposti pelata useampikin perheenjäsen yhtä aikaa ja haastetta riittää ihan kivasti myös aikuiselle.

Pelin on kehittänyt jyväskyläläinen Zaibatsu Interactive -pelifirma alun perin Elder Goo -nimellä. Ylen julkaisemana nimi on Möllit, mutta lisätietoja voi silti lukea pelin englanninkielisiltä nettisivuilta.

Pelin idea johdattaa neljä eriväristä, sööttiä palluraista tasolta toiselle puzzleja ratkomalla. Jokainen taso on sokkelo, josta selvitäkseen täytyy liikutella pallurat läpi suljettujen porttien kunkin ötökän erikoisominaisuuksia hyödyntämällä. Peliä helpottaa (tai vaikeuttaa) se, että ruudulla voi tökkiä useampi sormi yhtä aikaa omaa hahmoaan liikuttamassa. Sekasorron välttämiseksi pelaajien onkin kommunikoitava ja punottava suunnitelmaa yhdessä päästäkseen eteenpäin.

”Voidaaks pelata taas vähän sitä mötikkäpeliä?”

Peli on suunnattu 68-vuotiaille, mutta nuorempikin saa siitä varmasti paljon irti, kun pelikaverina on aikuinen tai vaikka isosisarus. Pelin tarinassa tai sisällössä ei ole mitään sellaista, etteikö jo vaikka 4-vuotias voisi sitä pelata. Sitä nuoremmalle peli lienee kuitenkin turhan haastava.

 

Sitten itse peliin

Pelasin Möllejä ensin itse ja juutuin heti alkuunsa tasolle 3. Olen pelannut niin paljon pienille lapsille suunnattuja yksinkertaisia pelejä, etten heti tajunnut, että tämä peli vaatiikin ihan oikeasti nokkeluutta ja luovaa ajattelua. (Sovelluskaupan pelikuvauksen lukeminen olisi varmasti avittanut asiaa, mutta eihän sellaiseen jaksa keskittyä, kun on kyseessä PIKKU KAKKOSEN UUSI PELI.)

Olin varma, että viisivuotias pelaaja ei tajua pelistä mitään. Olin väärässä. Kun alkuhämmennyksestä oli selvitty ja pelin henki tajuttu, alettiin sovellusta tahkota läpi hetimiten. Kokeilimme peliä lapsen kanssa kahden sekä myös toisen vanhemman ja lapsen kanssa kolmistaan. Yksin viisivuotias ei vielä vaikeammista tasoista selvinnyt, mutta ei ole tarviskaan. Möllit on hauska peli nimenomaan yhteiseksi tekemiseksi. Lapsi viihtyy eikä vanhempikaan aivan täysin tylsisty.

Myös Viihdevintiöiden toinen äititestaaja Satu tykkäsi pelistä, mutta juuttui niin ikään tasolle kolme.

IMG_5913”Neljävuotias tablettitassumme innostui pelistä heti ja hoksasi äitiään nopeammin mikä pelin idea on. Siitä pieni miinus, ettei perusideaa selitetty itse pelissä. 

Jippoja ja kikkoja ei tarvitse paljastaa, mutta perusidean tietäminen olisi säästänyt (äidin) hikikarpaloita ja halun poistaa peli alkuunsa. Toisaalta, haaste on varmasti tarkoituskin. Kun yhdessä tuumin lapsen kanssa kolmoskenttään jumituttuamme selvitimme, kuinka pelissä edetään, vedettiin lopulta yhdessä mahtavat tuuletukset ja yläfemmat. Yhteinen kokemus (ja sitä ennen yhteiset raivarit siitä ”miksi tää peli on niin huono”) lujitti äiti-lapsi -suhdetta ennen kuulumattomalla tavalla. Jäimme koukkuun Mölleihin molemmat.

Tämän hetken haasteena on se, ettei äiti pelaa yksinään ”ihan vaan muutamaa tasoa” lapsen jo mentyä nukkumaan. Loogista ajattelua peli varmasti kehittää, siinä missä kärsivällisyyttä ja kekseliäisyyttäkin, mutta meillä tällä pelillä on ennen kaikkea ajanvietteellinen ja viihteellinen arvo. Eikä ollenkaan pöllömpi sellainen. Neljä tähteä!”

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Möllit
ja Androidille tästä: Möllit

 

• Lue myös: Möllit päivittyi – nyt sujuu peli tädiltäkin
• Pikku Kakkosen toisesta pelistä voit lukea täältä: Kukkaniityllä saa musisoida ja maalataKategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, , , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: