Möllit on nokkeluutta ja yhteistyötä vaativa moninpeli koko perheelle

IMG_5904

Möllit-älypeli on hauska ja haastavakin sovellus taaperoa vähän isommille tenaville. Kyseessä on Pikku Kakkosen ja BUU-klubbenin tarjoama laadukas ilmaissovellus peleihin hurahtaneille lapsille ja yllättäen myös heidän vanhemmilleen.

Möllit eroaa monista muista lastenpeleistä siten, että sitä voi helposti pelata useampikin perheenjäsen yhtä aikaa ja haastetta riittää ihan kivasti myös aikuiselle.

Pelin on kehittänyt jyväskyläläinen Zaibatsu Interactive -pelifirma alun perin Elder Goo -nimellä. Ylen julkaisemana nimi on Möllit, mutta lisätietoja voi silti lukea pelin englanninkielisiltä nettisivuilta.

Pelin idea johdattaa neljä eriväristä, sööttiä palluraista tasolta toiselle puzzleja ratkomalla. Jokainen taso on sokkelo, josta selvitäkseen täytyy liikutella pallurat läpi suljettujen porttien kunkin ötökän erikoisominaisuuksia hyödyntämällä.

Peliä helpottaa (tai vaikeuttaa) se, että ruudulla voi tökkiä useampi sormi yhtä aikaa omaa hahmoaan liikuttamassa. Sekasorron välttämiseksi pelaajien onkin kommunikoitava ja punottava suunnitelmaa yhdessä päästäkseen eteenpäin.

”Voidaaks pelata taas vähän sitä mötikkäpeliä?”

Peli on suunnattu 68-vuotiaille, mutta nuorempikin saa siitä varmasti paljon irti, kun pelikaverina on aikuinen tai vaikka isosisarus. Pelin tarinassa tai sisällössä ei ole mitään sellaista, etteikö jo vaikka 4-vuotias voisi sitä pelata. Sitä nuoremmalle peli lienee kuitenkin turhan haastava.

 

Sitten itse peliin

Pelasin Möllejä ensin itse ja juutuin heti alkuunsa tasolle 3. Olen pelannut niin paljon pienille lapsille suunnattuja yksinkertaisia pelejä, etten heti tajunnut, että tämä peli vaatiikin ihan oikeasti nokkeluutta ja luovaa ajattelua.

(Sovelluskaupan pelikuvauksen lukeminen olisi varmasti avittanut asiaa, mutta eihän sellaiseen jaksa keskittyä, kun on kyseessä PIKKU KAKKOSEN UUSI PELI.)

Olin varma, että viisivuotias pelaaja ei tajua pelistä mitään. Olin väärässä. Kun alkuhämmennyksestä oli selvitty ja pelin henki tajuttu, alettiin sovellusta tahkota läpi hetimiten. Kokeilimme peliä lapsen kanssa kahden sekä myös toisen vanhemman ja lapsen kanssa kolmistaan.

Yksin viisivuotias ei vielä vaikeammista tasoista selvinnyt, mutta ei ole tarviskaan. Möllit on hauska peli nimenomaan yhteiseksi tekemiseksi. Lapsi viihtyy eikä vanhempikaan aivan täysin tylsisty.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Möllit
ja Androidille tästä: MöllitKategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, 9-12-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, , , , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *