Pandan kanssa sudokua opetellaan hedelmillä

IMG_5648Suomenkielisessä Lolan Hedelmäsudokussa tarkoituksena on auttaa opetuspelisarjan muista osista tuttua Lola Pandaa järjestämään hedelmiä ja avaamaan hedelmäkaupan.

Pelissä on kolme tasoa, joista ilmaisessa free trial -versiossa tarjolla on vain osa. Me ostimme heti koko pelin, sillä uumoilin että matemaattisesti näppärä neljävuotiaamme haluaa vähintäänkin kokeilla heti kaikkia tasoja. En ollut väärässä.

Helpoimmalla tasolla pelaaja etsii laatikosta puuttuvaa hedelmää 3×3-ruudukossa. Ruudokot kasvavat tasojen mukana. Ohjeet ovat selkeät ja Lola Pandan ääniohjaus kannustuksineen suurta plussaa. Peliä testannutta Öttiäistä hymyilytti joka kerta, kun panda kehui fiksuksi. Selkeät ohjeet myös opettivat lapselle todella nopeasti sudokun juonen, vaikka helpommissa tasoissa käytettiinkiin hedelmiä symboleina.

Onko pelin ensimmäinen taso suunniteltu liian helpoksi vai juuri oikein, kun idea tuli lapselle selväksi välittömästi? Tiedä häntä, mutta meillä ensimmäinen taso ohitettiin nopeasti. Onneksi kahdessa muussa tasossa riittää kuitenkin haastetta vielä pitkäksi aikaa. Kakkostasolla lapsen mielenkiinto pysyi yllä jo pidempään. Toisaalta kakkostasolla pelattiin edelleen hedelmäsymboleilla, ja lasta kutkutti päästä kokeilemaan vaikeinta tasoa numeroilla.

”Haluan mennä toiselle tasolle nyt heti.”

Vaikein taso vaatiikin pelaajalta jo numeroiden tuntemista, joskin riittää, että lapsi tuntee numerot 1–4. Numeroiden tunnistamista on lisäksi helpotettu värikoodeilla. Neljävuotias pystyi pelaamaan vaikeintakin tasoa yhdessä aikuisen kanssa, koska tuntee luvut pienellä muistuttelulla. Sanoisin silti, että kolmostaso oli meillä liian vaativa. Ja hyvä niin, sillä peli ei olisikaan kovin onnistunut, jos neljävuotias Öttiäisemme olisi pelannut kaikki tasot läpi yhdeltä istumalta. Pelin suositusikä on näet 4–8 vuotta, joten haastetta pitäisi riittää vielä vähän vanhemmallekin.

Yksinkertaisuudessaan peli on simppeli ja koukuttava, kuten sudokut tuppaavat olemaan. Aiemmin pelaamaamme Lolan ABC-juhliin verratavaa mielenkiintoa peli ei silti ensikokeilulla lapsessa vielä herättänyt. Erinomainen grafiikka ja selkeä suomenkielinen ohjeistus (ja lapsen kehuminen!) saavat kiitosta.

Lola Pandaan voi luottaa. Pelin haittapuolena on, että äiti haluaa napata laitteen omia hedelmäsudokujaan varten.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Lolan Hedelmäsudoku
Androidille peli löytyy täältä: Lolan HedelmäsudokuKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: