Yksinkertainen värityssovellus on pienten makuun

IMG_5330Löysin jokin aika sitten hauskojen mangustien isännöimän 123 Kids Fun -pelisarjan. Ensin testasimme varsin monipuolisen pienten ihmisten musiikkisovelluksen, nyt vuorossa on digitaalinen värityskirja.

123 Kids Fun Coloring Book on kaikessa yksinkertaisuudessaan oikein pätevä peli pienille taiteilijoille. Tarjolla on hyvä valikoima valmiita kuvia väritettäväksi, ja työ onnistuu helposti. Kun väritettävä alue on valittu, ei väri mene viivojen yli ennen seuraavan osion valitsemista. Tahmatassukin saa siis siistejä kuvia aikaan.

Erilaisia värityskuvia on kymmeniä, ja joukossa on myös “tyhjä paperi” omia piirustuksia varten. Kuvavalikoimasta löytyy perinteisiä leluja, kulkupelejä ja eläimiä mutta myös historiallisempia vempaimia kuten lankapuhelin. Lapsen kanssa saakin kivasti jutun juurta siitä, millaisilla peleillä sitä asioita äidin ja isän lapsuudessa toimitettiin.

“Ennen vanhaan kaikilla oli yhteinen puhelin.”

Siveltimiä on muutama ja värejä iso valikoima, mutta mukana ei ole mitään ekstraa, kuten lisäleikkejä tai animaatioita. Peli sopiikin yksinkertaisuutensa takia hyvin pienille lapsille. 5-vuotias Testitenava ei värittämisestä testikerralla juuri lämmennyt. Meno tuntui liian leppoisalta, ja värittäminen houkutti enemmän oikean värityskirjan kanssa.

IMG_5329Voin kuitenkin suositella sovellusta värityshommista innostuneelle lapselle rauhalliseksi ja siistiksi tekemiseksi esimerkiksi automatkoille. Meno takapenkillä ei ainakaan villiinny kaaokseksi asti, ja pelin käyttöliittymä on sen verran yksinkertainen, ettei lapsi tarvitse aikuisen apua. Värityskuvia on lisäksi niin paljon, ettei tekeminen ainakaan heti lopu kesken.

Vanhemmille suunatussa osiossa on pelistä lisätietoja ja muun muassa some-nappeja ja linkki pelifirman nettisivuille. Osioon on lapsilukko, mutta se on niin helppo avata, että jokainen yli 3-vuotias siihen takuulla pystyy. Jos linkit huolettavat, kannattaa peliä pelata ilman nettiä, offline-tilassa.

Sovellus ei sisällä kolmannen osapuolen mainoksia tai lisäostoja, joten siinä mielessä se on turvallinen hankinta.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: 123 Kids Fun Coloring Book
ja Android-laitteellesi tästä: 123 Kids Fun Coloring BookKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: