Viihdevintiöissä uusia testitenavia ja kirjoittaja

Viihdevintiöt kasvaa ja mukaan joukkoon on liittynyt uusi kirjoittaja, Satu Irisvik.

Olen 33-vuotias toimittaja, viestinnän ammattilainen ja kahden lapsen äiti. En ole koskaan kovin paljon tietokoneista tai konsolipeleistä välittänyt. Lapsuudessani 80-luvulla tuli pelattua muutamat Super Mario Brosit läpi, jotta ”tiesin mistä muut puhuvat”. Ensimmäisen kännykänkin sain vasta lukiossa. Älypuhelinta en koskaan hankkinut itse, se tuotiin minulle pyytämättä ja yllätyksenä, jotta koko perheemme olisi ”teknisesti yhteensopiva”.

Älykännykkä ei tehnyt minusta innokasta pelaajaa, mieluummin muistelen edelleen graafisen laskimen tetristä ja nokialaisen matopeliä. Mutta kun laitekonservatiivi ja digi-hifistelijä saivat jälkikasvua ja tenava tarttui tablettiin ensimmäistä kertaa kolmikuisena, oli tämänkin maman kohdattava asennemuutos ja karu totuus: nyt on tullut aika tutustua tähän maailmaan ja oppia ymmärtämään sitä.

Tällä hetkellä perheemme tablettia tahmaa Öttiäinen, 4, ja Pöppönen, 2. Äiti yrittää parhaansa mukaan pysyä testitenavien tahdissa. Isä tsemppaa ja neuvoo koko joukkoa.

Öttiäinen ja Pöppönen aloittavat Viihdevintiöissä listaamalla perheemme testitenavien suosituimmat 5 sovellusta. Pelaamme iPadilla, joten listan painotus iOS-sovelluksissa.

 

1. Tinybopin Robottitehdas ja Toca Bocan Robot Lab

IMG_5395

Ykkössija on syystä jaettu. Perheemme testitenavat rakastavat robotteja. Ja vaikka pienempi metriheikki haluaisi olla yhtä iso kuin isompi, hän ei vain ole. Taidotkaan eivät ole Öttiäisen tasolla. Niinpä Pöppönen on saanut tyytyä hieman helpompaan robottipeliin, sillä ilman robottejahan mikään päivä ei ole hyvä!

Robot Lab avautuu monilta osin jo pienemmällekin pelaajalle. Robottitehdas puolestaan vaatii jo parempaa kolmiulotteista hahmotuskykyä, kärsivällisyyttä ja mielikuvitusta. 4-vuotias on saanut Robottitehtaasta valtavasti intoa ja iloa. 2-vuotias Pöppönen sen sijaan nauttii Robot Labin äänimaailmasta: kuin oikeita robotteja!

TinyBopin suositusikä 6-8 vuotta, Toca Boca on tarkoitettu alle 5-vuotialle.

Voit hankkia sovellukset iOS-laitteellesi tästä:
Robottitehdas
Robot Lab


2. Hokkus pokkus, MikkoMallikas! 

Mikko Mallikas -peliä perheessämme suosii 4-vuotias. Välillä peli jää viikkokausiksi unholaan, kunnes se taas kaivetaan esiin. Suosikkitouhuja pelin sisällä ovat Mikko Mallikkaan majapuuhat ja se, kun Mikon isä joraa. Pelin iOS-varsiossa puhutaan suomea!

Suositusikä: alle 5-vuotiaille

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Hokkus Pokkus Mikko Mallikas
Android-laitteille peli löytyy täältä: Hocus Pocus Alfie Atkins (Ei suomenkielisenä)


 
3. Sago Mini Pet Cafe

IMG_5394

Latasimme kahvilapelin sillä ajatuksella, että Öttiäinen viihtyisi graafisesti miellyttävän näköisen pelin parissa. 4-vuotiasta ei kuitenkaan napannut. Liian lällyä. Sen sijaan Pöppönen innostui ja avaa sovelluksen usein itsekin. Parasta on, kun koira juo pirtelöä pää sinisenä.

Suositusikä: 5-vuotiaille ja alle

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Sago Mini Pet Cafe 

 

4. Pikku Kakkonen ja Lasten Areena

IMG_5392

Koko perheen suosikki! Pelimaailma on monipuolinen ja rikas. Sopii perheen molemmille muksuille. Vanhemmatkin tykkää, kun äänimaailma on maltillinen ja korvia hivelevän heleä. Lasten Areenaa käytetään perheessämme television sijaan, jonka käyttöaste on vähäinen. Kivaa on myös se, että Areenasta löytyy ruotsinkielisiä ohjelmia, joihin pieni katselija voi vaihtaa itse vaikka lennosta.

Voit hankkia Ylen Lasten Areenan: iOS-laitteelle ja Android-laitteelle
Pikku Kakkonen löytyy täältä: iOS-laitteille ja Android-laitteille


 
5. Lolan ABC-juhla

IMG_5396

Isompi testitenavamme käyttää tätä peliä lähes päivittäin. 4-vuotias Öttiäinen on leimaantunut peliin siinä määrin, että uskoo oppivansa lukemaan tämän avulla. Ja miksi ei uskoisi? Peli tuntuu valikoivan ensimmäiset opeteltavat kirjaimet lapsen oman nimen mukaan. Jo nyt on huomattu, että lapsi on oppinut kirjoittamaan ja tunnistamaan koko oman nimensä. Plussaa suomenkielisyydestä!

Suositusikäraja: alle 5-vuotiaille

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Lolan ABC-juhlat
ja Android-laitteellesi tästä: Lolan ABC-juhlatKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: