Lasten musiikkisovelluksesta irtoaa suloisia säveliä ja oppia soittimista

IMG_5149.PNGLasten musiikkipelit sopivat hyvin älypuhelimille ja tableteille, koska kosketusnäytön avulla ääntä syntyy pelkällä painalluksella eikä soittelu yleensä vaadi kieli- tai lukutaitoa. Näin pienikin lapsi pääsee kokemaan pelatessaan onnistumisen ilon.

Yksi monista kivoista sovellusvaihtoehdoista pikku muusikoille on vasta iPadilla kokeilemamme 123 Kids Fun Music Box. Pelissä testaillaan soittimia haitarista ja sellosta panhuiluun ja säkkipilliin.

Soittimia on reilut parikymmentä. Niistä kustakin saa ilmoille aidon kuuloisen äänen sekä värikkäitä nuotteja vain instrumenttia koskettamalla. Homma on niin helppoa, että vaaveinkin kaveri onnistuu pelin parissa varmasti. Lisäiloa tuovat söpöt mangustihahmot, jotka välillä tulevat kurkistelemaan soitinten takaa.

IMG_5151.PNGPelin yksinkertaisuuden takia taaperoa vanhempi lapsi ei soittelusta ehkä huvittelumielessä pidemmän päälle innostu. Joillain soittimilla on kyllä mahdollista soittaa pelkän painelun sijaan ”oikeastikin”, jos nuotit ovat valmiiksi hallussa. Itse ainakin onnistuin hanurilla näppäilemään vähintäänkin semiuskottavan Hämä-hämä-häkin Testitenavan riemuksi. Suoranainen soitonopetuspeli tämä ei kuitenkaan mielestäni ole.

Sovellus voi kuitenkin olla hauska keino tutustua yhdessä lapsen kanssa eri soittimiin. Mukana kun on tavallisten kitaroiden ja hanureiden lisäksi eksoottisempiakin vempeleitä.

IMG_5150.PNGVaikeinta pelissä ovatkin lapsen kysymykset siitä, mitä mikäkin soitin on nimeltään ja miten sitä oikeasti soitetaan. Epätietoisen vanhemman onneksi aloitusnäkymästä pääsee sivulle, jossa on nimetty englanniksi jokainen soitin kuvineen. Nimilistan ja Wikipedian avulla perheessämme tiedetään nyt muun muassa, minkälaisia soittopelejä ovat udu ja cajon. Äitikin sivistyi, joten pakkohan tätä on suositella.

Music Box ei sisällä pelinsisäisiä ostoja eikä kolmannen osapuolen mainoksia, mutta siitä on sovelluskaupoissa tarjolla myös mainoksia sisältävä ilmainen kokeiluversio.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: 123 Kids Fun Music Box
Android-laitteellesi pelin voit ostaa tästä: 123 Kids Fun Music Box

• Ovatko musiikkisovellukset mieleesi? Siinä tapauksessa kannattaa lukaista myös:
Musikaalisia iPad-sovelluksia pienelle lapselle

   
 Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset, Windows Phone

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: