Nyt leikitään kameralla – valokuvilla väriä Elmeri-norsun pintaan

Hauska vaihtoehto pelaamiselle on leikkiä puhelimen tai tabletin kameralla. Vieläkin hauskempaa on, jos kamerahommissa on mukana lapsille sopiva sovellus.

Elmer’s Photo Patchwor yhdistää värityskirjan ja valokuvauksen. Siinä norsuparaatia pääsee koristamaan itse otetuilla valokuvilla.

Valita voi kymmenestä erilaisesta, tavallisen harmaasta norsusta. Valitulle kärsäkkäälle tökätään kylkeen hauska kuviointi, sydämiä, palloja tai raitoja, ja sitten vain taiteilemaan!

Norsu muuttuu persoonalliseksi vähitellen, kun jokainen osio väritetään ottamalla laitteella valokuva tilan täytteeksi. Kuvan ottaminen onnistuu yksinkertasesti osiota tökkäämällä ja kameran laukaisinnappia painamalla.

”Älä vaan vahingossa pese mun norsua.”

Sovellus on todella yksinkertainen käyttää eikä se sisällä valokuvauksen lisäksi muuta sisältöä tai ”pelattavaa”. Vaan eipä ole parin euron hintakaan paha.

Elmeri-elefantiksi nimetystä sovelluksesta on ollut meille paljon hupia. Norsuja voi värittää kuvaamalla niiden kylkeen ja kärsään vaikkapa omia lelujaan. Karvainen norsu syntyi, kun siihen kuvattiin pörröistä mattoa ja ruohikkoa. Myös vanhempien naamat ovat olleet kohteina.

Koska norsuja ja kuviovaihtoehtoja on monta, ei valmista työtä tarvitse heti pyyhkiä värityshommia jatkaakseen puhtaaksi. Taideteoksen voi säästää aloitusnäkymän norsukulkueeseen myöhemmin ihailtavaksi tai tuunattavaksi.

IMG_5100-0.pngHauskaa tässä, kuten muissakin kamerasovelluksissa on se, ettei se liimaa lasta sohvaan. Kuvia tulee otettua ympäri asuntoa, ja ulkoillessa kaikkea kivaa kuvattavaa vasta löytyykin! Tosin kalliin laitteen ulkoleikkeihin ottamista pitänee vahtia tavallista pelaamista tarkemmin, varsinkin jos väristyshommissa on vähän nuorempi veijari.

Sovellus on suunnattu 3–8-vuotiaille, ja se toimii iPhonella ja iPadilla.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Elmer’s Photo PatchworkKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *