Lego-peleissä pääsee rakentamaan virtuaalipalikoilla

IMG_4972.PNGEnsin olivat Duplot. Niitä hinguttiin, vinguttiin ja kerättiin, kunnes joka paikka oli niitä täynnä. Ja kas, sitten siirryttiinkin leikkimään pikku-Legoilla, ja hinkuminen ja vinkuminen alkoi taas.

Palikoiden lisäksi Testitenava on tykännyt kovasti myös (mukavasti ilmaisista) Duplo-peleistä. Pikku-Lego-innostuksen iskettyä keksin etsiä myös Lego-aiheisia iPad-pelejä. Ja löytyihän niitä, myös 5-vuotiaalle sopivia.

”Mä haluan nää pelit omaksi eikä vain kokeiltavaksi.”

Kuten Duplo-pelit myös Lego Juniors -pelit ovat ilmaisia, hauskoja ja turvallisia. Ensimmäiseksi latasin iPhoneeni Lego Juniors Questin, joka on kuin interaktiivinen lastenohjelma. Tarinassa palikkapoliisi jahtaa rosmoa ja joutuu matkalla monenlaisiin seikkailuihin. Tarinaosuuksien välissä lapsi pääsee muun muassa itse kokoamaan rakennuksia palikoista, ohjaamaan autoa, sammuttamaan tulipaloja ja surffaamaan aalloilla. Matkalla keräillään keltaisia Lego-hippusia, joilla voi ostaa hienomman auton seuraavaa pelikierrosta varten.

IMG_4977.PNGLego Juniors Quest on rauhallisesti etenevä, humoristinen ja helppotajuinen sovellus. Siinä on selkeä alku ja loppu, joten pelaamisen tauottaminen lyhyisiin rupeamiin sujuu tarvittaessa luontevasti. Sisältö on pienille sopivaa, vaikka lapsi pääseekin tekemään kaikkea ”hurjaa” kuten lentämään palohelikopterilla ja auttamaan rosvoa pakoon. Kolikoiden keräilykään ei koukuta liikaa.

Toinen, iPadilla kokeilemamme Lego-peli on Lego Juniors Create & Cruise. Siinä kootaan osista oma yksilöllinen palikkaukko ja -ajokki sekä kruisaillaan maastossa kolikoita keräillen ja ajokin torvea napista painamalla huudattaen. Kolikoiden kertyessä ajoneuvon ja hahmon osia saa valittavakseen lisää. Välillä pääsee myös kokoamaan rakennuksia, jotka sitten ilmaantuvat ajoreitin varrelle.

IMG_4982.PNGTämä peli on edellistä koukuttavampi, koska ainakin Testitenavan teki mieli jatkaa pelaamista aina vain uusien kolikoiden ja osien toivossa. Toisaalta peli on luovuutta ruokkiva, sillä siinä saa suunnitella kokonaisuuksia itse. Eikä se myöskään ole läpi pelattu yhtä nopeasti kuin tarinavetoinen Quest.

Molemmat Juniors-pelit ovat Duplo-pelejä monipuolisempia ja soveltuvat pelkän ruudun tökkimisiän ylittäneille pelaajille. Ne onkin suunnattu noin 4–7-vuotiaille, ja ainakin meillä ne tuntuivat sopivan viisivuotiaalle kuin nenä päähän. Lego-maailmoihin muutenkin hurahtanut Testitenava oli molemmista peleistä todella innostunut. 

Lego Juniors -pelit eivät vaadi lapselta luku- tai kielitaitoa, joten pelaaminen sujuu itsenäisesti ilman vanhemman apua. Pelit ovat ilmaisia eivätkä ne sisällä lisäostoja tai mainoksia.

Tietysti Lego-aiheinen peli itsessään on jo Lego-mainos, mutta mielestäni varsin harmiton sellainen, varsinkin jos asunto pursuaa palikoita jo valmiiksikin. Lisäksi Lego-pelit (kuten aiemmin Duplo-pelitkin) ovat innostaneet lasta rakentelemaan peleistä tuttuja tapahtumia oikeissakin palikkaleikeissään.

Lue lisää Duplo-peleistä tästä: Palikkapeleistä ilmaista kivaa

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Miten poliisi jaksaa kantaa omaa autoaan?
• Miksi poliisi tahtoo kerätä kultaisia Lego-paloja?


Voit hankkia Creat & Cruisen iOS-laitteellesi tästä: 
LEGO® Juniors Create & Cruise
Androidille peli löytyy tästä: LEGO® Juniors Create & Cruise  

Edit heinäkuu 2017: Lego Juniors Quest näyttäisi toistaiseksi poistuneen Suomen sovelluskaupoista.Kategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: