Satukirjasto, joka kulkee aina mukana

IMG_4783.PNGLapsen myötä lomamatkoille on alkanut kulkeutua mukana aivan hervottomasti kampetta. Hyötytarpeiden ja moninaisten lelujen lisäksi myös rakkaimmat kirjat raahataan meillä mukaan vaikka maailman ääriin, ja lentolaukun painorajat sen kun paukkuvat.

Hyvä vaihtoehto opusten laukussa kuljettamiselle on lukea lapselle reissun päällä sähkökirjoja. Ilmaista sisältöä tähän puuhaan tarjoaa uusi Iltasatu-sivusto, jolle on koottu kuvitettuja lastensatuja älylaitteelle ladattavaksi tai suoraan tietokoneen selaimelta luettavaksi. Ihan mahtavaa, sanon minä!

Idea palveluun lähti sen yhden perustajan, Kati Weissin mukaan ulkosuomalaisilta äideiltä, jotka kaipasivat muilla mailla ollessaan lapsilleen suomenkielistä luettavaa. Niinpä puutetta paikkaamaan perustettiin Iltasatu-yhdistys, ja sitä myöten myös satuja kokoava nettipalvelu.

Lukeminen on oiva keino ylläpitää lapsen kielitaitoa ulkomailla asuessa, ja e-kirja on käden ulottuvilla missä ikinä sattuukaan olemaan. Sähkösadut keventävät matkalaukkua myös lomamatkoilla, ja toki ne sopivat vaihtelun vuoksi kotioloihin ihan Suomessakin.

Koska tarinat voi ladata e-kirjoina esimerkiksi iPadille, niitä voi lueskella myös netin ulottumattomissa, vaikkapa lentokoneessa.

“Luetaan taas Kolme karhua sun kännykästä!”

Sähkökirjojen lukeminen ei ollut Testitenavalle entuudestaan tuttua, mutta hän ei pannut lainkaan pahakseen uutta formaattia. Lapsi innostui ensimmäisestä kännykkään lataamastani kirjasta aivan julmetusti, sillä se sattui olemaan “päiväkodista tuttu lempisatu”, Kultakutri ja kolme karhua. Samaan hengenvetoon luimme Todellisen prinsessan ja Peter Panin. Sittemmin olemme kahlanneet lähes kaikki sivuston sadut läpi. Jotkut kahdestikin. Tarinat ovat juuri sopivan lyhyitä iltasaduiksi eikä lukemista tarvitse jättää kesken ainakaan ajanpuutteen tai ääneen lukijan hengästymisen takia.

Palvelusta löytyy tällä hetkellä parisenkymmentä klassikkosatua, mutta lisää on luvassa. Tarjontaa on tarkoitus kasvattaa tasaisesti uudemmallakin lastenkirjallisuudella. Himolukijoina (ja -matkailijoina) jäämme seuraamaan sivuston kehitystä innolla. Satujen lukemiselle kännykästä ja tabletista löytyy varmasti perheessämme paikkansa jatkossakin, kunhan vain matskua tulee lisää.

Iltasatu-yhdistys on voittoa tavoittelematon järjestö, ja palvelu käyttäjille ilmainen. Tarkoitus on sivuston mukaan edistää suomenkielisten lastensatujen saatavuutta sähköisessä muodossa. Mukana talkoissa on sekä kirjoittajia että kuvittajia.

Palveluun voi saada myös oman satunsa muiden luettavaksi. Ohjeet löytyvät täältä.

Iltasatujen pariin pääset tästä.Kategoriat:Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Kirjat, Muut, Sovellukset, Windows Phone

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: