Avaruus yhdistää kahta erilaista lastensovellusta

Törmäsin sattumoisin samoihin aikoihin kahteen avaruusaiheiseen lasten iPad-peliin. Maapallon ulkopuolelle suuntautuvasta yhteneväisestä teemasta huolimatta pelit ovat hyvin erilaisia. Toinen on yksinkertaisen tyylikäs ja haastava, toinen söpö ja helposti viihdyttävä. Molemmissa on siis puolensa.IMG_4691.PNGIhan uusi Dr. Panda in Space tutustuttaa lapsen mitä mielikuvituksellisimpiin avaruuden ihmeisiin tuttujen Dr. Panda -hahmojen kautta. Panda ystävineen lähtee avaruusraketilla tutkimaan vieraita planeettoja ja niiden asukkeja sekä keräilemään oudoista maailmoista löytyviä kasveja.

IMG_4688.PNGPeli sisältää enemmän tutkittavaa kuin muutama aikaisempi pandapeli. Avaruusaluksen ulkomuodon voi itse tuunata, ja rakettia saa ohjata avaruudessa vapaasti. Matkakohteina on useampi erilainen planeetta. Vaikka tarkoitus on keräillä kasveja ja yrittää syöttää niitä eri planeetoilta löytyville alieneille, ei pelissä ole erityistä päämäärää. Haahuilla voi vapaasti. Itse kutsuisin peliä jopa hidastempoiseksi, mutta Testitenava oli siitä silti kovin mielissään.

Toinen kokeilemamme avaruuspeli on nimeltään Astropolo. Se on jo viime vuonna julkaistu, blogeissa kehuttu, tyylikäs lastensovellus, jossa matkataan avaruuteen ratkomaan tehtäviä. Aluksi Dr. Pandan tapaan askarrellaan oma raketti ja eikun matkaan!

IMG_4692.PNGHauskaa Astropolossa on se, että siinä on käytetty hyväksi laitteen mikrofonia. Rakettia muun muassa kannustetaan hihkumalla ja huutamalla matkaan, ja avaruusöttiäinen yritetään saada nukahtamaan rauhoittavalla laululla. Tässä on oiva paikka harjoitella lapsen kanssa hallittua äänenkäyttöä.

Muissa pelin osiossa tökitään esteitä Laika-koiran avaruusauton tieltä, tanssitetaan astronauttia, yritetään saada avaruusolento hyväntuuliseksi piirtämällä sydämiä ja jostain syystä myös bongaillaan joulupukin poroja eläinlaumasta.

IMG_4694.PNGDr. Pandan avaruuspeli mukailee ulkoasultaan sarjan aikaisempien osien värikästä maailmaa. Astropolo on hillitympi. Pelaamisen kannalta se on sen sijaan monimutkaisempi.

Testitenava ei Astropolosta ensikokeilulla kauheasti lämmennyt. Peli tuntui kuulemma liian vaikealta. Innon puute saattoi johtua siitäkin, että pädissä poltteli samaan aikaan uusi, ei niin paljon yritystä vaativa ja hahmoiltaan tuttu pandapeli. Toisella kokeilukerralla Astropolo kelpasi paremmin, ja itse pelaaminenkin sujui.

Suosittelisin kumpaakin peliä lapsille noin neljästä ikävuodesta eteenpäin. Astropolon käyttöliittymä on sen verran haasteellinen ja peliohjeet englanniksi, että ensimmäisellä pelikerralla tarvitaan aikuisen apua. Pandapeliin lapsi päässee kiinni itsekin.

Kumpikaan peleistä ei sisällä kolmannen osapuolen mainoksia tai lisäostoja.

Kiinnostaako aihepiiri? Vielä yhdestä avaruuspelistä voit lukea täältä: Roolileikkejä avaruusasemalla – ohjelmassa herkkuja, uimista ja disko

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Miksi mun raketti aina räjähtää, vaikka mä karjun kovaa?
• Asuuko joulupukki eri planeetalla?
• Voisitko sanoa kaikille lapsille, että tää tohtori Pandan avaruus on tosi hyvä?

Voit hankkia sovellukset iOS-laitteellesi tästä:
Dr. Panda in Space
Astropolo

Dr. Panda in Space löytyy myös Android-laitteille Google Playsta.Kategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: