Musikaalisia iPad-sovelluksia pienelle lapselle

Sovellukset, joissa pelkällä sormen hipaisulla saa ilmoille musiikkia, sopivat hyvin aivan pienimmillekin pelaajille.

Tällä kertaa esittelyssä on valikoima musiikkisovelluksia, jotka ovat hauskoja, turvallisia ja sopivia alle kouluikäisille lapsille. Peleissä ei tarvita luku- tai kielitaitoa.

Kaikki esittelemäni sovellukset löytyvät iPad-versioina, moni on saatavilla muillekin alustoille.

Otsikoiden linkeistä saat kustakin pelistä lisätietoa.

1. 123 Kids Fun Music Box

IMG_5149.PNG

Soittimista kiinnostuneet pääsevät tämän pelin avulla kokeilemaan musisointia eri soittopeleillä. Testattavana on soittimia haitarista ja sellosta panhuiluun ja säkkipilliin. Mukana on myös eksoottisempia musisointivehkeitä, jotka vanhemman harmiksi on nimetty vain englanniksi. Onneksi Google auttaa, kun pitää tietää, mikä oon udu tai cajon. Peli on yksinkertainen ja sopii vaikka jo taaperolle.

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: 123 Kids Fun Music Box
Android-laitteellesi pelin voit ostaa tästä: 123 Kids Fun Music Box


2. Sago Mini Music BoxIMG_0895

Tämä interaktiivinen soittorasia kuuluu ”vauvapelikategoriassa” henkilökohtaisiin suosikkeihini. Melodiat lennähtävät ilmoille vain sormella näyttöä koskettelemalla. Vaikka suloinen ja paljon tutkittavaa sisältävä peli sopiikin oivallisesti jo vaikka 1-vuotiaalle, sen parissa jaksaa ihmetellä tovin hieman vanhempikin lapsi.
Voit hankkia pelin iOS-laitteelle tästä  ja Androidille tästä


3. Nuottiniitty
nuottiniitty2

”Mä haluan sen pelin, missä soitetaan kukilla musiikkia”, vaati 4-vuotias tohkeissaan pari viikkoa testipelaamisen jälkeen. Parhaiten ehkä 2–3-vuotiaita viihdyttävässä iloisen värikkäässä pelissä taiteillaan maalaamalla ja musisoimalla. Kukan siemenen saa värittää mieleisekseen ja valmiista teoksesta kasvaa kastelemalla kukka. Kukan terälehtiä pyörittämällä syntyy musiikkia. Peli on julkaistu yhteistyössä Pikku Kakkosen kanssa ja se on ilmainen!
Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä ja Android-laitteellesi tästä.

4. Toca BandIMG_4544.PNG

Humoristinen ja värikäs bändipeli viehättänee parhaiten 3–4-vuotiaita pelaajia. Orkesteri kootaan raahaamalla sormella valikosta estradille hassuja, söpöjä ja outojakin musikantteja. Kuultava musiikki muuttuu sen mukaan, keitä kokoonpanossa milläkin kerralla on. Tähtikorokkeelle solistiksi valitun esiintyjän instrumenttia pääsee itsekin kokeilemaan. Kyseessä on perheessämme hyvin aikaa kestänyt sovellus, joka ainakin tätä kirjoittaessani on App Storessa tarjolla ilmaiseksi.
Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä.


5. Duckie Deck Homemade Ochestra
IMG_3618.PNG

Kotikutoinen orkesteri on sovellus ihan vaaveimmalle taapertelijalle. Yksinkertaisessa pelissä ihmetellään, millainen ääni mistäkin esineestä lähtee. Tarjolla on niin kumiankkaa, vetoketjua kuin kattilan kansiakin. Erilaisista yllättävistä instrumenteista voi koota vaikka orkesterin. Innokkaimmat kokeilevat soittimia oikeastikin. Miltähän kuulostaa esimerkiksi kanamunakennoista ja jakoavaimista tai kynästä ja kammasta rakennettu soitin?
Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä.


6. Sago Mini ToolboxIMG_3230.PNG

Sago Mini -peleistä tutut suloiset eläinhahmot ovat tällä kertaa remonttipuuhissa. Lapsi pääsee omin sormiin kokeilemaan työkaluja kuten poraa, saksia ja vasaraa. Yhdessä eläinten kanssa rakennetaan muun muassa keinu ja pumpataan pyörän kumit. Nikkaroinnin sivutuotteena syntyy musiikkia.
Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä ja Android-laitteellesi tästä.

7. Easy Music

img_7508

Vähän vaativammassa, yli 5-vuotiaille suunnatussa sovelluksessa harjoitellaan minipelien avulla nuottien tunnistamista ja rytmin naputtamista. Tärkeää on osata kuunnella ja matkia. Pelin avulla tutustutaan myös pianon koskettimiin sekä sävelletään itsekin ääniä tuottavia esineitä ja eläimiä painelemalla. Hassuna yksityiskohtana peliä voi ohjata myös Apple Watchilla.
Voit ladata sovelluksen iOS-laitteellesi täältä: Easy Music

Tykkäsitkö? Saatat löytää kiinnostavia sovelluksia myös täältä:

• 10 opettavaista iPad-peliä lapsille
• Opettavaisia iPad-pelejä lapsille, osa 2
• 9 hauskaa matematiikkasovellusta lapsilleKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:

  1. Tongo Music on myös hienosti tehty sovellus klassisen musiikin maailmasta, parivuotiaamme on tykännyt siitä kovin.

Paluuviitteet

  1. 10 opettavaista iPad-peliä lapsille |
  2. 5 iPad-peliä pienelle lapselle |

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: