Musikaalisia iPad-sovelluksia pienelle lapselle

Sovellukset, joissa pelkällä sormen hipaisulla saa ilmoille musiikkia, sopivat hyvin aivan pienimmillekin pelaajille.

Tällä kertaa esittelyssä on valikoima musiikkisovelluksia, jotka ovat hauskoja, turvallisia ja sopivia alle kouluikäisille lapsille. Peleissä ei tarvita luku- tai kielitaitoa.

Vaikka esittelyssä onkin iPad-pelejä lapsille, moni listan sovelluksista on saatavilla myös Androidille.

Musiikkipeli lapsille

1. Pango Musical March

Soittimista kiinnostuneet pääsevät tämän värikkään ja hauskan pelin avulla kuuntelemaan eri soittopelien ääniä! Tarkoitus on raahata eri instrumenttien taitajia yksitellen pelialueelle ja koota vähitellen kokonainen paraatti soittajia. Lapsi saa ihan itse testata, miten yksittäisistä melodioista muodostuu upeaa musiikkia. Tarjolla on neljä eri musiikkityyliä perinteisestä torvisoittokunnasta robottibändiin.

Lue lisää…

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi täältä: Pango Musical March
Androidille se löytyy tästä: Pango Musical March

Peli on tarjolla myös Amazonin sovelluskaupassa

IMG_0895

2. Sago Mini Music Box

Tämä interaktiivinen soittorasia kuuluu ”vauvapelikategoriassa” henkilökohtaisiin suosikkeihini. Melodiat lennähtävät ilmoille vain sormella näyttöä koskettelemalla. Vaikka suloinen ja paljon tutkittavaa sisältävä peli sopiikin oivallisesti jo vaikka 1-vuotiaalle, sen parissa jaksaa ihmetellä tovin hieman vanhempikin lapsi.

Voit hankkia pelin iOS-laitteelle tästä  ja Androidille tästä

nuottiniitty2

3. Nuottiniitty

”Mä haluan sen pelin, missä soitetaan kukilla musiikkia”, vaati 4-vuotias tohkeissaan pari viikkoa testipelaamisen jälkeen. Parhaiten ehkä 2–3-vuotiaita viihdyttävässä iloisen värikkäässä pelissä taiteillaan maalaamalla ja musisoimalla. Kukan siemenen saa värittää mieleisekseen ja valmiista teoksesta kasvaa kastelemalla kukka. Kukan terälehtiä pyörittämällä syntyy musiikkia. Peli on julkaistu yhteistyössä Pikku Kakkosen kanssa ja se on ilmainen!

Lue lisää… 

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä ja Android-laitteellesi tästä.

iPad-peli lapsille

4. Toca Band

Humoristinen ja värikäs bändipeli viehättänee parhaiten 3–4-vuotiaita pelaajia. Orkesteri kootaan raahaamalla sormella valikosta estradille hassuja, söpöjä ja outojakin musikantteja. Kuultava musiikki muuttuu sen mukaan, keitä kokoonpanossa milläkin kerralla on. Tähtikorokkeelle solistiksi valitun esiintyjän instrumenttia pääsee itsekin kokeilemaan. Kyseessä on perheessämme hyvin aikaa kestänyt sovellus, joka ainakin tätä kirjoittaessani on App Storessa tarjolla ilmaiseksi.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä.

IMG_3618.PNG

5. Duckie Deck Homemade Ochestra

Kotikutoinen orkesteri on sovellus ihan vaaveimmalle taapertelijalle. Yksinkertaisessa pelissä ihmetellään, millainen ääni mistäkin esineestä lähtee. Tarjolla on niin kumiankkaa, vetoketjua kuin kattilan kansiakin. Erilaisista yllättävistä instrumenteista voi koota vaikka orkesterin. Innokkaimmat kokeilevat soittimia oikeastikin. Miltähän kuulostaa esimerkiksi kanamunakennoista ja jakoavaimista tai kynästä ja kammasta rakennettu soitin?

Lue lisää…

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä

iPad-pelejä lapsille

6. Sago Mini Toolbox

Sago Minit ovat mitä parhaimpia tablettipelejä lapsille. Sarjan suloiset eläinhahmot ovat tällä kertaa remonttipuuhissa. Lapsi pääsee omin sormiin kokeilemaan työkaluja kuten poraa, saksia ja vasaraa. Yhdessä eläinten kanssa rakennetaan muun muassa keinu ja pumpataan pyörän kumit. Nikkaroinnin sivutuotteena syntyy musiikkia.

Lue lisää…

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä ja Android-laitteellesi tästä.

iPad-pelejä lapsille

7. Easy Music

Vähän vaativammassa, yli 5-vuotiaille suunnatussa sovelluksessa harjoitellaan minipelien avulla nuottien tunnistamista ja rytmin naputtamista. Tärkeää on osata kuunnella ja matkia. Pelin avulla tutustutaan myös pianon koskettimiin sekä sävelletään itsekin ääniä tuottavia esineitä ja eläimiä painelemalla. Hassuna yksityiskohtana peliä voi ohjata myös Apple Watchilla.

Lue lisää…

Voit ladata sovelluksen iOS-laitteellesi täältä: Easy Music

Etsitkö lisää iPad-pelejä lapsille? Saatat löytää kiinnostavia sovelluksia myös täältä:

• 10 opettavaista iPad-peliä lapsille
• Opettavaisia iPad-pelejä lapsille, osa 2
• 9 hauskaa matematiikkasovellusta lapsilleKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:

  1. Tongo Music on myös hienosti tehty sovellus klassisen musiikin maailmasta, parivuotiaamme on tykännyt siitä kovin.

Paluuviitteet

  1. 10 opettavaista iPad-peliä lapsille |
  2. 5 iPad-peliä pienelle lapselle |

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: