Musikaalisia iPad-sovelluksia pienelle lapselle

Sovellukset, joissa pelkällä sormen hipaisulla saa ilmoille musiikkia, sopivat hyvin aivan pienimmillekin pelaajille. Monimutkaisempi musiikkisovellus taas voi opettaa lapselle aivan uusia asioita.

Tällä kertaa esittelyssä on valikoima musiikkisovelluksia, jotka ovat hauskoja, turvallisia ja sopivia alle kouluikäisille lapsille. Peleissä ei tarvita luku- tai kielitaitoa.

Vaikka esittelyssä onkin iPad-pelejä lapsille, moni listan sovelluksista on saatavilla myös Androidille.

Musiikkipeli lapsille

1. Pango Musical March

Soittimista kiinnostuneet pääsevät tämän värikkään ja hauskan pelin avulla kuuntelemaan eri soittopelien ääniä! Tarkoitus on raahata eri instrumenttien taitajia yksitellen pelialueelle ja koota vähitellen kokonainen paraatti soittajia. Lapsi saa ihan itse testata, miten yksittäisistä melodioista muodostuu upeaa musiikkia. Tarjolla on neljä eri musiikkityyliä perinteisestä torvisoittokunnasta robottibändiin.

Lue lisää…

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi täältä: Pango Musical March
Androidille se löytyy tästä: Pango Musical March

Peli on tarjolla myös Amazonin sovelluskaupassa

2. Tongo Circus

Värikkäässä taaperopelissä seikkailevat ystävälliset sirkushahmot. Pelin idea on tutustua klassiseen musiikkiin, ja leikkihetken taustalla soivatkin klassikkosäveltäjät Bachista Mozartiin. Yhteensä todella helppokäyttöisen pelin aikana kuullaan 15 minuuttia musiikkia ja yhdentoista pelialueen verran pelkällä tökkäisyllä toimivia animaatiota.

Lue lisää…

Voit hankki pelin iOS-laitteellesi tästä: Tongo Circus

IMG_0895

3. Sago Mini Music Box

Tämä interaktiivinen soittorasia kuuluu ”vauvapelikategoriassa” henkilökohtaisiin suosikkeihini. Melodiat lennähtävät ilmoille vain sormella näyttöä koskettelemalla. Vaikka suloinen ja paljon tutkittavaa sisältävä peli sopiikin oivallisesti jo vaikka 1-vuotiaalle, sen parissa jaksaa ihmetellä tovin hieman vanhempikin lapsi.

Voit hankkia pelin iOS-laitteelle tästä  ja Androidille tästä

iPad-peli lapsille

4. Toca Band

Humoristinen ja värikäs bändipeli viehättänee parhaiten 3–4-vuotiaita pelaajia. Orkesteri kootaan raahaamalla sormella valikosta estradille hassuja, söpöjä ja outojakin musikantteja. Kuultava musiikki muuttuu sen mukaan, keitä kokoonpanossa milläkin kerralla on. Tähtikorokkeelle solistiksi valitun esiintyjän instrumenttia pääsee itsekin kokeilemaan. Kyseessä on perheessämme hyvin aikaa kestänyt sovellus, vaikka vähän vanhempi jo onkin.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä.

IMG_3618.PNG

5. Duckie Deck Homemade Ochestra

Kotikutoinen orkesteri on sovellus ihan vaaveimmalle taapertelijalle. Yksinkertaisessa pelissä ihmetellään, millainen ääni mistäkin esineestä lähtee. Tarjolla on niin kumiankkaa, vetoketjua kuin kattilan kansiakin. Erilaisista yllättävistä instrumenteista voi koota vaikka orkesterin. Innokkaimmat kokeilevat soittimia oikeastikin. Miltähän kuulostaa esimerkiksi kanamunakennoista ja jakoavaimista tai kynästä ja kammasta rakennettu soitin?

Lue lisää…

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä

iPad-pelejä lapsille

6. Sago Mini Toolbox

Sago Minit ovat mitä parhaimpia tablettipelejä lapsille. Sarjan suloiset eläinhahmot ovat tällä kertaa remonttipuuhissa. Lapsi pääsee omin sormiin kokeilemaan työkaluja kuten poraa, saksia ja vasaraa. Yhdessä eläinten kanssa rakennetaan muun muassa keinu ja pumpataan pyörän kumit. Nikkaroinnin sivutuotteena syntyy musiikkia.

Lue lisää…

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä ja Android-laitteellesi tästä.

iPad-pelejä lapsille

7. Easy Music

Vähän vaativammassa, yli 5-vuotiaille suunnatussa sovelluksessa harjoitellaan minipelien avulla nuottien tunnistamista ja rytmin naputtamista. Tärkeää on osata kuunnella ja matkia. Pelin avulla tutustutaan myös pianon koskettimiin sekä sävelletään itsekin ääniä tuottavia esineitä ja eläimiä painelemalla. Hassuna yksityiskohtana peliä voi ohjata myös Apple Watchilla.

Lue lisää…

Voit ladata sovelluksen iOS-laitteellesi täältä: Easy Music

Pikku Kakkosen eskari

8. Pikku Kakkosen Eskari

Pikku Kakkosen Eskarista löytyy oikea musiikin oppitunti! Pelissä tunnistetaan nuotteja, harjoitellaan rytmejä ja tehdään itsekin musiikkia.

Musiikin lisäksi sovellus sisältää osiot, joissa harjoitellaan matikkaa ja lukemista, joten tämä ilmaissovellus on lapsiperheelle monessa suhteessa kannattava hankinta. Peli  sopii taapero isommalle lapselle, eskarilaisten lisäksi myös pienille koululaisille.

Lue lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Pikku Kakkosen Eskari
Androidille peli löytyy täältä: Pikku Kakkosen Eskari

 

Etsitkö lisää iPad-pelejä lapsille? Saatat löytää kiinnostavia sovelluksia myös täältä:

• 10 opettavaista iPad-peliä lapsille
10 hauskaa matematiikkasovellusta lapsilleKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:

  1. Tongo Music on myös hienosti tehty sovellus klassisen musiikin maailmasta, parivuotiaamme on tykännyt siitä kovin.

Paluuviitteet

  1. 10 opettavaista iPad-peliä lapsille |
  2. 5 iPad-peliä pienelle lapselle |

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: