Robottitehtaalla rakennellaan, keräillään ja annetaan koneelle ääni

IMG_4507.PNGLapsen pelisuosikki on jo useamman viikon ajan ollut Tinybopin Robottitehdas. Kyseessä on luovuuteen kannustava, monipuolinen peli taaperoiän jo ohittaneille pikkuihmisille.

Pelissä kootaan robotteja valmiita osia, kehoja, käsiä ja jalkoja, yhdistämällä. Konehepulle pannaan sanat suuhun juttelemalla mikrofoniin, ja lopuksi se laitetaan liikkumaan ulos luontoon. Pelikerroilla syntyneet robotit tallenetaan varastoon, ja ne voi ottaa uudestaan leikkiin tai tuunattavaksi myöhemmin.

Kaikkein hauskinta sovelluksessa tuntuu olevan se, että siinä on lastenpeleille melko harvinaisesti hyödynnetty laitteen mikrofonia. Robotilleen voi antaa äänen juttelemalla (vaikka tuhmuuksia!) mikrofoniin, peltimies toistaa kaiken robottiäänellä. Yksi Testitenavan roboista muun muassa purkaa turhaumiaan hokemalla jatkuvalla syötöllä: ”tyhmää tyhmää tyhmää, soo, soo, soo, soo, soo”.

”En mä sanonut mitään. Se oli robotti.”

Robottitehdas on suunnatti 68-vuotiaille, mutta mielestäni se sopii oikein hyvin jo 4-vuotiaallekin. Parasta pelissä on juuri sen sopivuus niin monenlaiselle pelaajalle. Robotistaan voi rakentaa yhtä hyvin hurjan rakettimoottorilla toimivan ärjyjän tai hempeän pinkin ja perhossiipisen. Mielikuvitukselle riittää kyllä töitä.

IMG_4503.PNGTinybopin valmistamat pelit erottuvat kilpailijoistaan monipuolisuudellaan. Myös Ihmiskeho-sovellus on ollut perheessämme hitti. Opettavaisessa pelissä pääsee tutkimaan ihmisen sisälmyksiä; luurankkoa, lihaksia ja ruuansulatusjärjestelmää.

Kokoamispeleistä innostuneille taas tiedoksi: Robottitehdas muistuttaa hieman aiemmin esittelemääni Dinosaur Mix -peliä.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Tinybopin Robottitehdas

 



Kategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: