Tinybopin Robottitehdas on luovuuteen kannustava, monipuolinen peli taaperoiän jo ohittaneille pikkuihmisille.
Pelissä kootaan robotteja valmiita osia kuten kehoja, käsiä ja jalkoja yhdistämällä. Konekaverille annetaan ääni juttelemalla mikrofoniin, ja lopuksi se laitetaan liikkumaan ulos luontoon.
Pelikerroilla syntyneet robotit tallennetaan varastoon, ja ne voi ottaa uudestaan leikkiin tai tuunattavaksi myöhemmin.
Viisivuotiaan testipelaajan mielestä kaikkein hauskinta sovelluksessa tuntui olevan se, että siinä on lastenpeleille melko harvinaisesti hyödynnetty laitteen mikrofonia.
Robotilleen voi laittaa sanat suuhun juttelemalla (vaikka tuhmuuksia!) mikrofoniin. Peltimies tai -nainen toistaa kaiken robottiäänellä. Yksi meidän perheemme roboista muun muassa purkaa turhaumiaan hokemalla jatkuvalla syötöllä: “tyhmää tyhmää tyhmää, soo, soo, soo, soo, soo”.
“En mä sanonut mitään. Se oli robotti.”
Robottitehdas on suunnattu noin 6–8-vuotiaille, mutta mielestäni se sopii oikein hyvin vaikka jo 4-vuotiaalle robottifanille, varsinkin jos vanhemmat auttavat alkuun. Pienimmille pelaajille pelin käyttöliittymä voi olla turhan monimutkainen.
Parasta pelissä on juuri sen sopivuus niin monenlaiselle pelaajalle. Robotistaan voi rakentaa yhtä hyvin hurjan rakettimoottorilla toimivan aseistetun ärjyjän tai hempeän pinkin ja perhossiipisen. Mielikuvitukselle riittää kyllä töitä.
Robotin ulkonäön lisäksi myös sen ominaisuuksien suunnittelu on luovaa ja opettavaistakin puuhaa. Miten erilaiset raajat esimerkiksi toimiva, kun robotin laittaa liikkumaan maastoon? Liikkuuko se sulavasti vai kompuroiko? Jääkö se kiinni pusikkoon vai osaako hypätä yli?
Oman työnsä tuloksia pääsee kokeilemaan robotin kanssa ihan konkreettisesti ja robottiaan voi yrityksen ja erehdyksen kautta parantaa, jos ominaisuudet eivät jostain syystä toimikaan.
Se, että robotteja testataan luonnon keskellä metsässä, tuo pelin fiilikseen mukavaa kontrastia.
Tinybopin valmistamat pelit erottuvat monista kilpailijoistaan tiede- ja teknologiahenkisyydellään. Myös Ihmiskeho-sovellus on ollut perheessämme suuri hitti. Opettavaisessa pelissä pääsee tutkimaan ihmisen sisälmyksiä; luurankkoa, lihaksia ja ruuansulatusjärjestelmää.
Sovellus ei sisällä lisäostoja tai kolmannen osapuolen mainoksia.
VINKKI: Isompia lapsia ja vanhempia varten sovelluksesta löytyy muun muassa englanninkielinen manuaali, jossa on peliohjeita ja selityksiä robotin eri osille. Peliä voi kuitenkin pelata hyvin ilman manuaaliin tutustumistakin.
VINKKI 2: Jos Robottitehdas tuntuu vielä liian monimutkaiselta, kannattaa kokeilla hitusen saman henkistä, mutta paljon helpompaa Dinosaur Mix -peliä. Siinä kootaan osista oma dinosaurus!
Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Tinybopin Robottitehdas
Kategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset
Vastaa