Opettavaisia iPad-pelejä lapsille, osa 2

Kokosin vuoden alussa yhteen artikkeliin 10 opettavaista iPad-peliä lapsille. Koska opettavaiset pelit tuntuvat kiinnostavan vanhempia aivan erityisesti, tein listalle pienen jatko-osan viime aikoina pelaamistamme alle kouluikäisille lapsille sopivista opetuspeleistä.

Jätin tästä postauksesta kuitenkin matikkapelit pois, sillä tein niistä vastikään erillisen listan: Hauskoja matematiikkasovelluksia lapsille. Otsikkoja klikkaamalla peleistä löytyy lisätietoa.

Täältä siis pesee: 5 opettavaista peliä lisää!

 

IMG_3052.PNG1. Ekapeli Alku

Lukemisen alkeita nuorisolle tieteellisin metodein, mutta ei veren maku suussa. Opetuskäyttöön suunnitellun upouuden suomalaissovelluksen avulla opetellaan yhdistämään kuullut äänteet kirjoitettuihin kirjaimiin. Onnistumisista palkitaan virtuaalikolikoilla. Sopii eskari-ikäiselle ja sitä vanhemmalle pikkuoppilaalle. Peliperheen muita osia voi pelata netissä.
 

IMG_3200.PNG2. Pepi Bath 2

Pienimmät taapertajat tuskin kostuvat luku- ja matikkapeleistä paljoakaan. Heillekin on kuitenkin tarjolla oppia, esimerkiksi vessa-asioiden parissa. Pepi Bathissa opiskellaan henkilökohtaista hygieniaa pönttöpuuhista käsienpesuun ja pyykkäämiseen. Humoristinen, tunnelmaltaan rauhallinen ja todellakin opettavainen peli sopii noin 2–5-vuotiaille.

 

IMG_3056.PNG3. Crazy Gears

Hauskan Busy Shapes -älypelin jatko-osa, jossa tasolta toiselle pääsee pulmia ratkomalla. Kun Busy Shapesissa koetettiin saada erimuotoisia esineitä oikeisiin aukkoihin, on tarkoituksena nyt saada taso vaihtumaan hammasratasten ja vaijereiden avulla. Peli testaa hoksottomia, ja sopii vähän lapsesta riippuen pelaajille parista vuodesta ylöspäin. Nuoremmat tarvinnevat aluksi vanhemman apua.

 

IMG_3199.PNG4. Bee-Bot

Koodauksen alkeita pikku-ihmisille ja vieläpä ilmaiseksi. Pelissä ohjataan robomehiläistä halki puutarhan kukan luo. Jippona on antaa käskyjä ohjaimia eteen ja sivuille painelemalla juuri oikeassa järjestyksessä niin, että siivekäs huristaa laatalta toiselle eikä törmäile tahi lähde vikasuuntaan. Tämä vaatii keskittymistä vanhemmaltakin. Sopii lapsen kiinnostuksesta riippuen noin neljästä vuodesta ylöspäin. Hätäisempää pelaajaa väärin menneet käskyt ja sinne tänne poikkoileva mesiläinen voivat turhauttaa, joten vanhemman apu saattaa olla tarpeen.

 

IMG_3201.PNG5. Minä itse osaan värit

Tästä ei peli enää yksinkertaisemmaksi tule. Lapsen eteen napsahtaa yksi kerrallaan interaktiivisia kysymyskortteja aiheinaan värit. Joukosta etsitään esimerkiksi samanvärisiä kulkuneuvoja ja pohditaan, minkä värinen on banaani. Peli on oivallinen valinta jo 2–3-vuotiaalle lapselle, ja mikä parasta, siinä puhutaan suomea.Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: