Pienet koirat konsteillaan kielimuurin hajottaa

IMG_3066.PNGOlen moneen otteeseen toitottanut, että mielestäni ihan pienelle lapselle ei tarvitsisi antaa pelejä, joita hän ei ymmärrä. Nyt on sitten syötävä sanansa tai hyväksyttävä, ettei lapseni ole enää niin pieni. Olen voimallisen vinkupainostuksen alla nimittäin mennyt lataamaan Testitenavan iPadille kaksi englanninkielistä peliä, Ryhmä Haun sekä Maxin ja Meerin.

Tai siis eihän kyseessä toki ole Max ja Meeri vaan ”Max and Ruby”. Ryhmä Haukin on ”Paw Patrol”, mutta never mind, lapsi rakastaa näitä Pikku Kakkosesta tuttuja hahmoja niin paljon, että kielimuurin yli loikataan ketterästi kuin kani – tai koira.

Molemmat pelit ovat vieraskielisyyttä lukuun ottamatta oikein hyviä. Alun ”mitä tää nyt sanoi” -rumban jälkeen lapsi osasi pelata itsenäisesti ja oppi jopa muutaman sanan englantiakin.

”Katso onko Ryhmä Hausta päivitys. Mä oon pelannut jo kaiken. Millon siitä tulee päivitys?”

Max ja Meeri -pelissä puput tekevät ruokaa, ja lapsen tehtävä on seurata sanallisia kokkausohjeita sormella aineksia kulhoon lisäten. Koska peli on suunnattu 2–5-vuotialle ei virheiden mahdollisuutta oikeastaan ole. Ei siis haittaa, vaikkei lapsi heti tajuaisikaan, mitä vaikkapa ”four eggs” tarkoittaa. Kokkailun lisäksi pelissä on myös värityskirjaosuus, jossa ei haastella mitään.

IMG_3070.PNG

Myös Ryhmä Hau -peli on suunnattu pikkuväelle, mutta se on huomattavasti monipuolisempi kuin pupujen kokkauspeli, ja siitä saa varmasti iloa ikähaarukan vanhemmassakin päässä huiteleva lapsi. Ainakin Testitenava rakastui peliin ensi tökkäyksellä, ja sitä on nyt pelattu jo useampi viikko vailla merkkejä kyllästymisestä.

Sovelluksessa juoksutetaan äidille vähän turhankin tutuksi käyneitä koirahahmoja tehtävältä toiselle. Tarkoituksena on muun muassa etsiä kadonnutta Hali-kissaa sekä siivota roskia merestä.

IMG_4604.PNGPelaaminen on helppoa, kun homman jujun tajuaa ja ohjeet on kertaalleen tulkattu. Koiria juoksutetaan, hyppyytetään ja uitetaan eri tasoilla, joita läpäisemällä saa ansiomerkkejä. Haukkujen ohjastaminen ei ole rakettitiedettä ja se sujuu ummikoltakin, mutta mahdottomia tehtäviäkin on. Esimerkiksi osio, jossa etsitään puuhun piiloutunutta kissaa, on kinkkinen, koska vinkit tulevat vain englanniksi ja ovat aina erilaiset. Ruutua tökkimällä pääsee kuitenkin lopulta eteenpäin.

Olemme ennenkin kokeilleet englanninkielisiä sovelluksia, mutta näin paljon puhetta peleissä ei ole aiemmin ollut. Runsaasti vieraskielistä sanailua sisältävän sovelluksen hankintaa voi kuitenkin perustella sillä, että pelasihan sitä moni vanhempi itsekin tenavana enkkupelejä ja oppi kivasti kieltä siinä samalla. Lisäksi jälkikasvun kanssa tulee tulkin tehtäviä hoidellessa pelattua luontevasti yhdessä. Tämä on iso plussa, onhan lasten suosikkipelikaveri vuoden 2013 Mediabarometrinkin mukaan aikuinen.

Jos siis kotoa löytyy Max ja Meeri -fani tai jos päässäsi soi nytkin: ”…on jälleen vauhti päällä”, ovat nämä pelit varmasti ihan kelpo latauksia. (…nyt kutsutaan Ryhmä Hau!)

Lue myös:

Ryhmä Haun uusi koira on Tracker
Ryhmä Haun uusi pentu

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Tää on Rekku. Se pelkää märkää. Miks Rekku sanoo koko ajan ounou?
• Onks ”suga” jauho vai sokeri?


Voit ladata Ryhmä Haun:
iPadille: Paw Patrol – Rescue Run HD
iPhonelle: Paw Patrol – Rescue Run
(Saatavana myös Android-laitteille.)

Max ja Meeri Android-laitteille löytyy täältä:
Max & Ruby Bunny Bake Off – A Family Fun Easter Baking Activity
(Pelistä on aiemmin ollut myös iOS-versio, mutta se näyttää tällä erää poistuneen App Storesta.)Kategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, Pelit

Avainsanat:, , ,

1 vastaus

Paluuviitteet

  1. Ryhmä Haun uusi pentu! |

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: