Ryhmä Hau -peli on englanninkielinen, mutta lapsi rakastaa sitä silti

Ryhmä Hau -peli

Olen moneen otteeseen sanonut, että mielestäni ihan pienelle lapselle ei tarvitsisi antaa pelejä, joita hän ei ymmärrä. Nyt on sitten syötävä sanansa tai hyväksyttävä, ettei lapseni ole enää niin pieni.

Olen voimallisen painostuksen alla nimittäin mennyt lataamaan muksun iPadille englanninkielisen Ryhmä Hau -pelin

Tai siis eihän kyseessä toki ole Ryhmä Hau vaan “Paw Patrol”, mutta never mind, lapsi rakastaa näitä Pikku Kakkosesta tuttuja hahmoja niin paljon, että kielimuurin yli loikataan ketterästi kuin koira.

Paw Patrol – Rescue Run on vieraskielisyyttä lukuun ottamatta oikein hyvä. Alun “mitä tää nyt sanoi” -rumban jälkeen lapsi osasi pelata itsenäisesti ja oppi jopa muutaman sanan englantiakin. Lapsi rakastui peliin ensi tökkäyksellä, ja sitä on nyt pelattu jo useampi viikko vailla merkkejä kyllästymisestä.

Sovelluksessa juoksutetaan tutuksi käyneitä koirahahmoja tehtävältä toiselle. Tarkoituksena on muun muassa etsiä kadonnutta Hali-kissaa sekä siivota roskia merestä.

Ryhmä Hau -peli

Pelaaminen on helppoa, kun homman jujun tajuaa ja ohjeet on kertaalleen tulkattu. Koiria juoksutetaan, hyppyytetään ja uitetaan eri tasoilla, joita läpäisemällä saa ansiomerkkejä. Haukkujen ohjastaminen ei ole rakettitiedettä ja se sujuu ummikoltakin, mutta mahdottomia tehtäviäkin on.

Esimerkiksi osio, jossa etsitään puuhun piiloutunutta kissaa, on kinkkinen, koska vinkit tulevat vain englanniksi ja ovat aina erilaiset. Ruutua tökkimällä pääsee kuitenkin lopulta eteenpäin.

Olemme ennenkin kokeilleet englanninkielisiä sovelluksia, mutta näin paljon puhetta peleissä ei ole aiemmin ollut. Runsaasti vieraskielistä sanailua sisältävän sovelluksen hankintaa voi kuitenkin perustella sillä, että pelasihan sitä moni vanhempi itsekin tenavana enkkupelejä ja oppi kivasti kieltä siinä samalla.

Lisäksi jälkikasvun kanssa tulee tulkin tehtäviä hoidellessa pelattua luontevasti yhdessä. Tämä on iso plussa, onhan lasten suosikkipelikaveri vuoden 2013 Mediabarometrinkin mukaan aikuinen.

Peli on maksullinen ja se tarjoaa vielä lisäostoja uusien kenttien muodossa. Tästä syystä sovelluskaupan lapsilukkojen kanssa kannattaa olla ihan erityisen tarkkana!

Lue myös:

Ryhmä Hau -elokuvassa mukana on uusi pentu Lilli – ikäraja 7

 

Voit ladata Ryhmä Haun:
iPadille: Paw Patrol – Rescue Run HD
iPhonelle: Paw Patrol – Rescue Run
Android-laitteille: Paw Patrol – Rescue Run HDPaw Patrol – Rescue RunKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, Pelit

Avainsanat:

1 vastaus

Paluuviitteet

  1. Ryhmä Haun uusi pentu! |

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: