Peseytymispelissä mennään kakalle ja pyykille

Kissa on päässyt ryönäiseen jamaan.

Kissa on ajautunut ryönäiseen jamaan.

Hahaa! Nyt onkin tullut tökittäväksi sellainen peli, josta lapsi oppii paitsi henkilökohtaisen hygienian rutiinit myös kotitöiden hauskuuden! Pepi Bath 2 -sovelluksessa käydään vessassa, peseydytään, pyykätään ja silitetään.

Valita saa neljästä hahmosta, joista paras on Testitenavan mielestä tietysti poika- ja tyttöhahmojen sijaan kissa (koirakin kyllä olisi ollut). Hahmomieltymyksistä kuitenkin viis, sillä toimet ovat kaikkien kavereiden kanssa samat: Käsiä ja hampaita pestään, tukkaa kammataan, tyyppi laitetaan vaahtokylpyyn, puetaan ja lopuksi vaatteet pyöräytetään koneen kautta silityslaudalle ja kaappiin.

Jokaisen toimen kohdalla on monta hassua työvaihetta. Hammaspesuosiossa esimerkiksi myös naama on rapainen ja räkä valuu nenästä. Kynnetkin ovat kasvaneet jöröjukkamaisiin mittoihin. Pikku pelaajan tehtävänä on hoitaa koko komeus siistiin kuntoon eri apuvälineitä kuten nenäliinaa ja saippuaa käyttäen.

Pelissä on mukanana tietysti hieman myös kakkahuumoria. Se tuntuu olevan aika vakio näissä hygieniasovelluksissa, ja miksipä ei, onhan sen naurattamisvoima ehtymätön. Pöntöllä istuvan hahmon massua painamalla ilmoille pläjähtää aimo pieru. Kakkimisen jälkeen päästään pyyhkimis- ja vessanvetohommiin. Raikastavaa tuoksuakin saa suihkutella ilmaan. Lopuksi puunataan tietysti tassut puhtaiksi.

”Silitän mekon, vaikka se ei ole kissan. Kissa on poika.”

Meillä lapsi halusi pelata vanhemman kanssa vuorotellen. Äiti pelasi tytöllä ja Tenava itse kissalla. Hauskinta oli, kun hitusen äkäisen näköinen kissa jokaisen puhdistustoimenpiteen jälkeen sanoi (ehkä hieman lakonisella äänellä) ”Thank You”. Paljon muuta puhetta pelissä ei sitten olekaan, joten kielimuuria ei tarvitse pelätä.

IMG_2505.PNGPeli on tarkoitettu 2–6-vuotiaille. Monet tämän ikäryhmän pelit alkavat tuntua viidettä ikävuottaan käyvästä Testitenavasta jo tylsiltä kertakokeilutuotteilta. Pepi Bath 2 on kuitenkin sen verran monipuolinen, että kohderyhmän vanhemmassakin päässä oleva löytänee siitä iloa. Vaikka sovellus on helppokäyttöinen, on siinä niin monia pieniä yksityiskohtia bongattavana, että tekemistä piisaa useammaksikin pelikerraksi.

IMG_2504.PNGPelissä ei ole erityisiä sääntöjä. Askareita saa suorittaa haluamassaan järjestyksessä tai jättää vaikka kokonaan kesken. Siinä suhteessa peli sopii hyvin pienimmällekin taapertajalle. Hitusen ymmärrystä tai vanhemman osallistumista kuitenkin vaaditaan, sillä pelaajan on tajuttava esimerkiksi laittaa koneeseen pesuainetta ja käsiin saippuaa. Jos osaaminen ei vielä riitä eri välineiden käyttelyyn, voi turhautuminen iskeä. Kokeilemisen kauttahan sitä kuitenkin toki oppii.

Yksinkertaisempi hygieniapeli ihan aloittelijoille on hirviöpelipostauksen yhteydessä esittelemäni Duckie Deck Gotta Go. Siihen pääsevät helpommin sisään kaikkein pikkuisimmatkin kakkahuumorin ystävät.

Pepi Bathista on olemassa myös samanhenkinen mutta hieman suppeampi ykkösosa ja siitä vielä ilmainen lite-versio, jonka avulla pelityyppiä voi kokeilla ennen ostopäätöstä.

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Haluutko nähdä, kuinka kovaa pesukone pyörii?
• Tykkääkö kissat vedestä? Varmaan, koska se sanoo tänkjuu.
• Tuoksuuko vessassa mansikalle?

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Pepi Bath 2Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:,

1 vastaus

Paluuviitteet

  1. Opettavaisia iPad-pelejä lapsille, osa 2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: