Peseytymispelissä mennään kakalle ja pyykille

Testissä: Pepi Bath 2

Nyt löytyikin tökittäväksi sellainen peli, josta lapsi oppii paitsi henkilökohtaisen hygienian rutiinit myös kotitöiden hauskuuden!

Pepi Bath 2 -sovelluksessa käydään vessassa, peseydytään, pyykätään ja silitetään vaatteita. Peli sopii siis vaikka pottaharjoitteluun tai hänelle, jolta käsien tai hampaiden pesu tuntuu aina unohtuvan.

Valita saa neljästä hahmosta, joista paras oli viisivuotiaan mielestä poika- ja tyttöhahmojen sijaan äksy kissa (koirakin kyllä olisi ollut).

Hahmomieltymyksistä kuitenkin viis, sillä toimet ovat kaikkien pelihahmojen kanssa samat: Käsiä ja hampaita pestään, tukkaa kammataan, tyyppi laitetaan vaahtokylpyyn, puetaan ja lopuksi vaatteet pyöräytetään koneen kautta silityslaudalle ja kaappiin.

Jokaisen toimen kohdalla on monta hassua työvaihetta. Hammaspesuosiossa esimerkiksi myös naama on rapainen ja räkä valuu nenästä. Kynnetkin ovat kasvaneet jöröjukkamaisiin mittoihin.

Pikku pelaajan tehtävänä on hoitaa koko komeus siistiin kuntoon eri apuvälineitä kuten nenäliinaa ja saippuaa käyttäen.

Pelissä on mukanana tietysti myös kakkahuumoria. Se tuntuu olevan aika vakio näissä hygieniasovelluksissa, ja miksipä ei, onhan sen naurattamisvoima ehtymätön.

Pöntöllä istuvan hahmon massua painamalla ilmoille pläjähtää pieru. Kakkimisen jälkeen päästään pyyhkimis- ja vessanvetohommiin. Raikastavaa tuoksuakin saa suihkutella ilmaan. Lopuksi puunataan tietysti tassut puhtaiksi.

”Silitän mekon, vaikka se ei ole kissan.”

Meillä lapsi halusi pelata vanhemman kanssa vuorotellen. Äiti pelasi tytöllä ja lapsi itse kissalla. Hauskinta oli, kun hitusen äkäisen näköinen kissa jokaisen puhdistustoimenpiteen jälkeen sanoi (ehkä hieman lakonisella äänellä) ”Thank You”.

Paljon muuta puhetta pelissä ei sitten olekaan, joten kielimuuria ei tarvitse pelätä.

Peli on tarkoitettu 2–5-vuotiaille. Vaikka sovellus on helppokäyttöinen, on siinä niin monia pieniä yksityiskohtia bongattavana, että tekemistä piisaa useammaksikin pelikerraksi.

Pelissä ei ole erityisiä sääntöjä. Askareita saa suorittaa haluamassaan järjestyksessä tai jättää vaikka kokonaan kesken. Siinä suhteessa peli sopii hyvin pienimmällekin taapertajalle.

Hitusen ymmärrystä tai vanhemman osallistumista kuitenkin vaaditaan, sillä pelaajan on tajuttava esimerkiksi laittaa koneeseen pesuainetta ja käsiin saippuaa. Jos osaaminen ei vielä riitä eri välineiden käyttelyyn, voi turhautuminen iskeä.

Yksinkertaisempi hygieniapeli ihan aloittelijoille on hirviöpelipostauksen yhteydessä esittelemäni Duckie Deck Gotta Go. Siihen pääsevät helpommin sisään kaikkein pikkuisimmatkin pottaharjoittelijat ja kakkahuumorin ystävät.

 

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Haluutko nähdä, kuinka kovaa pesukone pyörii?
• Tykkääkö kissat vedestä? Varmaan, koska se sanoo tänkjuu.
• Tuoksuuko vessassa mansikalle?

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Pepi Bath 2
Androidille sovellus löytyy täältä (peliä saa testata ilmaiseksi ennen ostopäätöstä): Pepi Bath 2Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

1 vastaus

Paluuviitteet

  1. Opettavaisia iPad-pelejä lapsille, osa 2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *