Autopelissä tuunataan, hurjastellaan ja ratkotaan pulmia 

Päristelyhommista tykkäilevät iPanat voivat ottaa nyt renkaat alleen Pepi Ride -autopelissä. Kyseessä ei ole kuitenkaan ihan perinteinen rallipeli, vaan ajamisen lisäksi Pepin parissa pääsee myös koettelemaan luovuuttaan ja ongelmanratkaisukykyään.

Peli on kaksiosainen. Ensimmäisessä osassa valitaan neljästä vaihtoehdosta mielekkäin auto kuskeineen sekä tuunataan menopelistä maailman siistein maalaamalla, renkaita vaihtamalla ja kaikenlaisia härpättimiä kiinnittämällä. Toisessa osassa tällä ihmeautolla lähdetään tien päälle.

”Isi auta! Mä haluan saada kaikki paketit!”

Selvitettävänä on yhdeksän keskenään mukavan erilaista rataa, jotka vaikeutuvat vähitellen. Radat eivät ole vain suoraa posotusta, vaan välillä täytyy vähän miettiä, miten eteenpäin pääsisi. Autoa liikutetaan kaasua ja pakkia painamalla, ja siinä on myös pomppuominaisuus, joka on avuksi epätasaisessa maastossa.

IMG_2142.PNGHalutessaan radan varrelta voi kerätä lahjapaketteja, joiden tavoittelu tuo peliin vieläkin enemmän ongelmanratkaisullisia piirteitä.

Kehittäjän mukaan Pepi Ride on suunnattu 3–7-vuotiaille. Pelissä on kuitenkin sen verran haastetta, etten hankkisi sitä vielä kolmevuotiaalle. Pienemmät autofanit saanevat enemmän irti esimerkiksi Sago Mini Road Tripistä.

Monia erilaisia pelejä kokeillut 4,5-vuotias Testitenavakin tarvitsi muutaman radan edettyään aikuisen apua. Peli oli silti todella mieleen. Lapsi vain halusi pelata sitä yhdessä aikuisen kanssa.

Tenava luonnehti sovellusta isojen peliksi, koska ”tiessä on niin paljon töyssyjä” ja erään radan varrella on rekvisiittana pieniä pääkalloja. Ratojen varsilta löytyykin vaikka mitä huisia. Välillä esimerkiksi ajetaan vuorilla ja välillä luolassa. Joskus on ylitettävä vesiesteitäkin. Pelottava peli ei kuitenkaan missään tapauksessa ole.

IMG_2145.PNGAutopeli ei sisällä sovelluksen sisäisiä ostoja eikä mainoksia. Se on hauska ja kivan haastava, joskin se saattaa herättää myös turhautumisen tunteita, jos lapsi on aiemmin tottunut pelkkiin tökkimispeleihin ja eteneminen sakkaa.

Hyvä puoli haasteessa on se, että peliä jaksaa varmasti pelata kauemminkin. Kun kaikki radat on selvitetty, voi niiden pariin palata uudestaan unohtuneita lahjapaketteja keräämään. Tästä pelistä jääkin tunne, että rahalleen on saanut kunnolla vastinetta.

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Pepi RideKategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: