Pikkulasten kamerasovellus houkuttelee tutkimusmatkalle

Oho, fillari on ihan vinksin vonksin!

Oho, fillari on ihan vinksin vonksin!

Huom! Peli on poistunut sovelluskapoista!

Duckie Deckin uusi Giggle Glass -sovellus muuttaa älypuhelimen tai tabletin hauskaksi kameraksi.

Suurennuslasinäkymän läpi tutkitaan maailmaa ja napataan kuvia, joiden kanssa pääsee hassuttelemaan linssin efektejä vaihtamalla. Hauskimmat kuvat tallennetaan laitteen kuvakansioon, jonka onnekas vanhempi löytää lyhyenkin leikin jälkeen pullollaan mitä erikoisempia otoksia.

Sovellus kannustaa lasta tutkimaan ympäristöään. Tuttukin asia muuttuu uudeksi ja kiehtovaksi, kun sen näkee vaikkapa pikselöitynä, negatiivina, vihreänsävyisenä tai muuten vain kiepsahtaneena.

Joskus uusin silmin näkeminen voi olla jännääkin. Testitenavan mielestä mustavalkoinen, vain esineiden ääriviivat näyttävä efekti oli aluksi pelottava, varsinkin kun hän kuvasi äitiä sen läpi. Pian Tenava yritti kuitenkin jo saada aikaiseksi mahdollisimman karmeita hirviökuvia irvistelemällä itse kameralle.

Kameran käyttely on äärimmäisen helppoa. Kuva napataan kuvaketta painamalla, ja linssit vaihtuvat sivulle pyyhkäisemällä. Muuta ei sitten tarvitsekaan osata, eli sovellusta oppii käyttämään varmasti jokainen, joka on kyllin iso kannatellakseen itse kännykkää.

IMG_2107.JPGSovellus on humoristinen, turvallinen ja mainokseton. Se sopii ihan pienellekin lapselle, mutta jaksaa sen parissa hupailla tovin vanhempikin.

Jos valmistajan sovellukset ovat mieleesi, kurkista myös aiemmin esittelemiämme Duckie Deck -pelejä: Bird Houses, Trash Toys ja Gotta Go.

Jos taas kuvien kanssa kikkailu kiinnostaa, kannattaa tutustua myös vähän isommille suunnattuun Typic Kids -sovellukseen.

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Miksi sä näytät ihan peliukolta tän läpi?
• Mikä on pikseli?Kategoriat:Pelit

Avainsanat:,

1 vastaus

Paluuviitteet

  1. Kamera hyötykäyttöön – iPadilla voi tehdä muutakin kuin pelata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: