Kuvankäsittelysovellus ruokkii pienen taiteilijan luovuutta

Typic Kids -sovelluksella lapsi pääsee kokeilemaan kuvankäsittelyä ihan itse. Ohjelman avulla omia otoksiaan voi koristella muun muassa tekstein ja tarroin. Lopuksi kuva tietysti tallennetaan, ja vanhemmat jakavat sen Facebookissa, Instagramissa tai Twitterissä.

iLaitteille tarjolla olevan ohjelman käyttely on yksinkertaista. Ensin nappaistaan kuva tai valitaan sellainen puhelimen tai tabletin kuvakansiosta. Sen jälkeen kuvaa pääsee rajaamaan ja valitsemaan tunnelmaan sopivan värifiltterin.

Seuraavaksi päästäänkin jo tositoimiin. Kuvasta tehdään yksilöllinen valitsemalla sille hauskat kehykset, kirjoittamalla siihen tekstiä ja lisäämällä joukkoon tarrakuvia. Vain mielikuvitus on rajana.

Koska emme ole ennen käyttäneet kuvankäsittelyohjelmia, piti lasta neuvoa alkuun kädestä pitäen. Hyvin pian hän innostui kuvaamaan ja koristelemaan taideteoksiaan kuitenkin itsenäisesti.

“Laitan autotarran tohon viereen mun leluksi.”

Askartelua rakastava nelivuotias sai nopeasti sovelluksen luovuuteen kannustavasta ideasta kiinni. Hauskinta oli ottaa kuva äidistä ja läiskäistä tälle kruunu päähän ja hampurilainen suuhun. Kehyksiin tietysti robotteja, ne sopivat kuulemma yhteen kaiken kanssa.

Tarroja.

Tarroja.

Luulen, että hieman isompi lapsi saa sovelluksesta kuitenkin vielä enemmän irti. Kuvia kun on mahdollista vaihdella kavereiden ja sukulaisten kesken vaikkapa sähköpostin kautta. Valokuvaustaidotkin ovat isommalla jo hieman karttuneet. Valmistajan mukaan peli onkin suunnattu 6–8-vuotiaille.

Tällainen fossiilinen äiti-ihminen keksisi käyttää Typic Kidsiä yksilöllisen synttäri- tai joulukortin askarteluun, mutta mukulat ovat tietysti ainakin tuhat kertaa luovempia ja keksivät varmasti vaikka mitä käyttöä ohjelmalle.

Taustakuvia.

Kehyksiä.

Sovellus on sinällään hyvin simppeli, mutta takuulla hintansa arvoinen. Tarjolla on runsain mitoin eri filttereitä, tarroja, tekstityylejä ja kehyksiä. Teemojen aihepiirit ovat söpön lapsekkaita. On robottia, balleriinaa ja eläinhahmo poikineen. Tekstien ja tarrojen liikuttelu ja koon muuttamien onnistuu helposti myös pikkuisin sormin. Ainoa harmistuksen aihe meillä oli se, ettei yhteen kuvaan saa kuin kaksi tarraa kerrallaan. Enempi olisi ollut Testitenavan mukaan ehdottomasti parempi.

Mainittakoon vielä, että tenavan voi jättää askartelupuuhiin hyvillä mielin. Sovellus kun ei myy eikä mainosta mitään, ja ne jako-ominaisuudetkin ovat lapsilukon takana. Ei siis ole riskiä, että ipana spämmäisi vanhemman kännykällä Facebookin täyteen kuvataidetta.

Sama valmistaja on tehnyt muuten vastaavan sovelluksen aikuisillekin. En ole kokeillut, mutta ehkä täytyy. Sitten, kun maltan laskea tämän lastenversion käsistäni.

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Miksi kuvaan saa liimata vain kaksi tarraa?
• Mitä kirjaimia tulee, jos haluaa kirjoittaa “Tässä kuvassa on äiti”?
• Voitko laittaa tarran niin, että dinosaurus syö mun varpaita?

Voit ladata sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Typic Kids – Fun Photo EditorKategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:,

  1. Hei mahtavaa! Vaikuttaa kiinnostavalle. Kiitos vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: