Oravapeli opettaa lapselle värejä

orava ilahtui, koska mustikan väri meni oikein.

Orava ilahtui, koska mustikan väri meni oikein.

Pelihöpsö(n) äiti piehtaroi aina onnentunteissa, kun saa käsiinsä opettavaisen pelin, jossa puhutaan suomea.

Tällä kertaa aivan uuden sellaisen tarjoaa Sanoma Pron Oppi & ilo, jonka alle kouluikäisille suunnatussa tietovisasovelluksessa opetellaan värejä.

Peli on todella yksikertainen, ja pieninkin päässee siihen helposti itse kiinni.

Aloitusnäkymässä painetaan nappia ja peli alkaa heti. Ensin kuuluu kysymys, kuten ”Minkä värinen on banaani?”. Sitten tökätään yhtä kolmesta vaihtoehdosta ja toivotaan, että pieni sormi osuu keltaiseen.

Onnistumisen merkiksi ruudulle liitelee laskuvarjolla kiittelevä orava, joka hihkaisee: ”Hihii! Se on oikein!”. Jos tuli sohaistua keltaisen banaanin sijaan vaikkapa pinkkiä, täytyy vain yrittää uudelleen.

”Suomenlipun värinen kenkä on Suomen kenkä.”

Kysymyksiä on yhteensä 25, ja 4-vuotias läpäisi pelin helposti yhdeltä istumalta. ”Hihii! Se on oikein!”, kaikui vielä kokeilupäivän iltanakin vanhempien korvissa.

hii1hii3Kysymykset tulevat selkeästi suomeksi puhuttuina ja vaihtelua tuntuu olevan sopivasti, vaikkei muutama lisäkorttikaan olisi ollut liikaa.

Kysymykset käsittelevät muun muassa sitä, miten kahta väriä sekoittamalla syntyy kolmas väri ja minkä värisiä eri asiat ovat.

Vaikka Testitenava tökkäilikin pelin nopeasti läpi, ei kyseessä ole vain yhden pelikerran ilo. Kysymykset ilmestyvät näytölle pelailukerrasta toiseen eri järjestyksessä, ja lisäksi pelissä on muutakin kivaa. Ruutuun voi vaikkapa ilmaantua possu, jota saa ruokkia mansikoilla. Kuvatkin ovat ihanan tökittäviä, maalipurkeista voi esimerkiksi roiskia maalia ympäriinsä ja kaivuria voi ajeluttaa näytöllä.

Sovellus ei kaupittele mitään mainosten tai lisäostojen muodossa. Pelin kerran ladattuaan sen voi antaa lapsen käsiin luottavaisin mielin. Hyvä hankinta siis ihan pienimmällekin pirpanalle.

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Ootko ihan varma, ettei tässä pelissä ole virheitä?

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Minä itse osaan värit

 Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *