Jänöjussien juoksukilvassa ratkotaan laskutehtäviä

Mistäs kohtaa pomppaisi yli?

Mistäs kohtaa pomppaisi yli?

Kotimainen Fantastec on tuonut sovelluskauppoihin joukon värikkäitä opetuspelejä. Niistä mielestäni kiinnostavin on Wonder Bunny Math Race.

Pelin namukkaan värikkäässä 3D-maailmassa ohjastetaan pupuhamoa juoksukilvassa, jossa etenemään pääsee laskutehtäviä ratkomalla. Laskutehtävät ovat yksinkertaisia, ja peli sopiikin vähän lapsesta riippuen mielestäni noin 4–8-vuotiaille.

Kisan aluksi ruudun alalaitaan ilmestyy yhtälö. Pelaajan pitää valita oikea vastaus kolmesta vaihtoehdosta ja saada näin pupu eteenpäin kilvassa. Jos vastaus on väärä, voi onneksi kokeilla uudestaan niin kauan, että onnistuu.

”Kerro nyt vaan ihan suoraan, mitä on neljä plus neljä.”

Kilparetken varrelta kerätään porkkanoita, jotka antavat lisää vipinää pitkäkorvan kinttuihin. Kertyneitä porkkanoita valuuttana käyttämällä jänöä voi myös koristaa ostamalla sille vaikkapa keijun siivet.

Testitenava rakastui oitis ”karkkien väriseen” pelimaailmaan. Myös alun laskutehtävät olivat sen verran helppoja yhteen- ja vähennyslaskuja, että peli sujui suhteellisen helposti. Toki 4-vuotias tarvitsi vielä äidin apua. Itse pelaamista hauskempaa olikin värkätä pupusta mieleisen väristä ja hommata sille erilaisia lisävarusteita.

Jänöjen suloisen vitsikäs ulkonäkö ja niiden käyttämät mielikuvitukselliset kulkuneuvot ovatkin pelin hauskinta antia. Jotkut kilpakumppaneista ilmestyvät radalle verkkareissa, jotkut taas ratsastavat lohikäärmeellä tai raketilla.

Pelistä on tarjolla myös ilmainen kokeiluversio sekä iOS:lle että Androidille. Ilmaistasojen avulla oman lapsen kiinnostuksen jänöjussien juoksukilpaan voi kuitenkin testata ennen kukkaronnyörien hellittämistä. Vanhempien iloksi sovelluksessa taas on osio, josta voi seurata lapsen taitojen karttumista.

Apsin tekstit saa myös suomeksi, mikä on loistojuttu, jos pelaaja osaa jo lukea. Puput eivät kuitenkaan puhua pukahda, vaan keskittyvät lähinnä ravaamishommiin.

Ilmaisversio tarjoaa pelaajalle lisätasojen ostoa, ja pelissä voi myös ostaa 99 sentillä lisäpupuja, jos perheessä on monta eri pelaajaa. Shoppailemaan pääsee kuitenkin vasta lapsilukosta selvittyään.

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Lasketko sä mulle kaikki loput laskut, kun mä en jaksa ja pupu ei pääse maaliin?
• Mistä mä saisin lisää porkkanoita?

• Miten porkkanat voi leijua ilmassa?
• Mitä on 7+6?
• Tuutko nyt heti katsoo, kun pupulla on hännässä kukka?

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Bunny Math Race
Androidille peli löytyy täältä: Bunny Math RaceKategoriat:5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *