Kirja: Öinen mörökölli ja pilkahdus päivää

IMG_1656Ulf Starkin kirjoittama, isosta harmaasta Olennosta ja sen rakkaudenkaipuusta kertova kirja Oma pieni pikkuruinen ehti lojua toimettomana lastenhuoneen kirjakaaoksessa monta viikkoa.

Olin tarjonnut Finlandia Junior -ehdokkaanakin ollutta kirjaa Testitenavalle useaan otteeseen, mutta hillitysti väritetty kuvakirja ei oikein jaksanut kiinnittää vilkkaan lapsen huomiota.

Viimein otin homman haltuuni vähän niin kuin väkipakolla ja sanoin, että eiköhän lueta kirja pois alta kuleksimasta. Ja kuinkas ollakaan, maaginen tarina tempaisi mukaansa eikä Disney-värityksen puutekaan enää haitannut Linda Bondestamin kekseliästä kuvitusta tarkastellessa.

Tarina on yksinkertainen ja kovin koskettava.  Pimeässä luolassa asuva mörökölli on yksinäinen. Sitten se kohtaa ihanan kirkkaan Kipinän, josta se haluaa tehdä oman pikkuisensa, jota halia ja tuudittaa. Kipinä kertoo yön harmaalle olennolle kaikista ihanista väreistä, mutta valitettavasti auringosta kotoisin olevan valonpilkahduksen elo maan päällä on lyhyt, eikä ystävyys kestä kuin hetkisen.

Kirja on haikea,  ihastuttava ja suloinen. Juuri sopivan hillitty mutta silti humoristinen kuvitus tukee kertomusta oivallisesti. Suosittelemme ajatuksia herättävää pientä tarinaa vaihteluksi erityisesti niille, joiden lukuvalikoima on sattunut viime aikoina sisältämään kovin vauhdikasta menoa.

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

  • Kuoleeko toi Kipinä nyt? 

Ulf Stark ja Linda Bondestam: Oma pieni pikkuruinen
(Min egen lilla liten)
Schildts & Söderströms, Teos (2014).Kategoriat:Kirjat, Muut

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *