10 opettavaista iPad-peliä lapsille

Välillä on mukavaa, jos lapsen peliharrastuksesta koituu ajanvietteen lisäksi muutakin hyötyä. Opetuspelejä onkin sovelluskaupoissa runsain mitoin. Kaikki kivat pelit eivät kuitenkaan sovi kovin hyvin englantia taitamattomalle, vaikka muuten laadukkaita olisivatkin.

Kokosin joukon opettavaisia pelejä, joihin alle kouluikäinen tai pieni koululainen pääsee kiinni ilman suomea kummempaa kielitaitoa, viimeistään pienen opastuksen jälkeeen.

Jälleen kerran painotus on iOS-sovelluksissa, koska pelailemme itse iPadilla. Osa peleistä on kuitenkin saatavilla myös Androidille.

Lue myös:

• Lukemaan opettavia pelejä lapsille
• Matematiikkasovelluksia lapsille
Lastenpelejä, jotka opettavat englantia

 

Miten ihmiskeho toimii?

Learny Land -pelifirman kehittämä sovellus päästää tutkimaan ihmistä aivan luita ja ytimiä myöten. Tarkastelussa ovat esimerkiksi sisäelimet, hermosto ja ruuansulatusjärjestelmä.

Sovelluksessa tutkitaan itse kokeilemalla ja tarkastelemalla konkreettisesti sitä, mitä ruualle tapahtuu suolistossa tai miten vauva mahtuu äidin kohtuun. Kehon eri osat on nimikoitu suomeksi, mutta pelaamiseen ei tarvita välttämättä lukutaitoa.

Ihmiskehon parissa viihtynee isompikin lapsi, ja aikuinenkin.

Huom! Myös Tinybopilla on hyvä appi samasta aiheesta. Lisätietoa siitä löytyy tästä jutusta!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Miten ihmiskeho toimii?
Androidille se löytyy täältä: Miten ihmiskeho toimii?

 

Math Ninja AR

Tässä AR-pelissä pääsee laskemaan kuin ninja! Peliä pelataan kuten monia muitakin lisätyn todellisuuden sovelluksia, älylaitteen ruudun läpi omaa kotiaan tai vaikkapa pihaa katsellen. Ruudulle rakentuu virtuaalinen ninjakylä. Pelaajan on löydettävä kylää kiertämällä ja seinien taakse kurkistelemalla se kyläläinen, jolla on oikea vastaus kulloinkin kylän päällä leijuvaan tehtävään. Peliä ei siis voi pelata paikallaa istuen, vaan on lähdettävä liikkeelle!

Kun oikea vastaus on löydetty, sitä tökätään ja luvassa on uusi tehtävä ja uusi etsintäkierros. Peli sopii noin 6-10-vuotiaille.

Voit hankkia pelin iPhonelle tai iPadille tästä: Math Ninja AR

 

Kellonen

Viihdevintiöiden oma pelijulkaisu, Kellonen opettaa lapsille kellonajat yhdessä hujauksessa.

Kellonen näyttää helppojen harjoitusten kautta, mitä tarkoittaa, kun kello on tasan tai puoli sekä yli tai vaille. Viisarikellon lisäksi luodaan katsaus myös digitaaliseen kelloon.

Peli on suomeksi puhuttu eikä luku- tai kirjoitustaitoa tarvita. Kelloa voi siis alkaa harjoitella heti, kun lapsi osaa numerot.

Pelissä on rauhallinen tunnelma eikä virheiden tekeminen haittaa. Jos lapsi ei hoksaa, mihin asentoon viisarit pitäisi sormella pyöritellä, tulee ystävällinen kissa opastamaan hänet oikean kellonajan kohdalle.

Aikuisen avulla pelistä saa irti eniten, mutta Kellonen on turvallista pelattavaa pienille itsekseenkin.

Lue pelistä lisää tästä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Kellonen
Androidille se löytyy täältä: Kellonen

 

Moka Mera Lingua

Pienille lapsille tehty monipuolinen ja värikäs Moka Mera Lingua sisältää kahdeksan eri kieltä.

Sovelluksesta löytyvät kielet ovat arabia, englanti, espanja, kiina, ranska, ruotsi suomi ja venäjä. Näistä voi vapaasti valita haluamansa kombon niin, että toiseksi kieleksi valitaan lapsen äidinkieli ja toiseksi opittava kieli.

Lapsi pääsee leikkimään söpöön puutaloon kahdella hauskalla pelihahmolla, joista toinen puhuu opittavaa kieltä ja toinen lapsen äidinkieltä. Leikin lomassa tulee opittua arkista sanastoa, vessajuttuja unohtamatta!

Peli on suomalainen ja ilmainen.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Moka Mera Lingua
Androidille se löytyy täältä: Moka Mera Lingua

Leiki sanoilla, Mikko Mallikas

Pelissä opetellaan lukemista ja kirjoittamista Mikko Mallikkaan kanssa. Mukana ovat pienet ja isot kirjaimet sekä iso liuta sanoja, joita kootaan kirjainpalikoista. Lukuharjoitusten lisäksi pelissä pääsee leikkimään Mikon ja muiden sarjaan kuuluvien hahmojen kanssa. Pelissä puhutaan suomea. Kieliasetuksia vaihtamalla pelin avulla voi treenata myös vaikkapa ruotsia ja englantia.

Tämän pelin parissa oppiminen on aidosti hauskaa. Varsinkin, jos mukelo sattuu olemaan Mikko-fani!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Leiki sanoilla, Mikko Mallikas
Androidille peli löytyy täätltä: Leiki sanoilla, Mikko Mallikas

 

img_3729

Pikku Kakkonen

Ilmaisesta Pikku Kakkosen sovelluksesta löytyy paljon suomeksi puhuttua kivaa sisältöä. Pienemmille on mahdollisuus vapaaseen leikkiin.

Isommille tarjolla on minipelejä. Joukkoon mahtuu opettavaisiakin juttuja. Hertan Maailman Hertan kanssa opetellaan muun muassa kirjaimia.

Sovelluksen avulla voi myös opetella numeroita ja jopa aivan yksinkertaisesti kellonaikoja.

Voit hankkia sovelluksen iOS- laitteellesi tästä ja Android-laitteellesi tästä

 

Lola Pandan iPad-seikkailut

Lolan matikkaseikkailu

Voi, tästä me niin tykkäämme! Lola-panda juttelee suomeksi ja opettaa leikin lomassa muun muassa numeroita. Ilmaisversiotakin on kiva pelata, mutta kuukausimaksullinen sovellus on monipuolisempi ja siinä on isompien lasten iloksi enemmän vaikeustasoja.

Lolan parissa hupia riittää pidemmäksi aikaa kuin vain yhdeksi päiväksi. Peli on suunnattu 3–6-vuotiaille.

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä.

 

Spoofy

Tässä pelissä pienet koululaiset oppivat kyberturvallisuutta! Spoofy on kotimainen, suomea tai ruotsia puhuva seikkailupeli, jossa käydään läpi tavallisimmat sudenkuopat, joihin kokematon netinkäyttäjä voi langeta.

Viihdyttävä ja hauska ilmaispeli neuvoo konkreettisesti, millaisia kuvia kannattaa jakaa nettiin, miten toimia kiusaamistilanteissa ja millaisiin sivuihin netissä luottaa.

Samalla se antaa vanhemmille työkaluja käsitellä netti- ja tietoturva-asioita lastensa kanssa. Vahva suositus kaikkiin perheisiin ja koululuokkiin!

Lue lisää tästä!

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Spoofy
Androidille se löytyy täältä: Spoofy

 

Tinybopin Nisäkkäät

Tinybopin Nisäkkäät

Tinybopin kehittämässä eläinsovelluksessa tutkitaan elefanttia, laiskiaista ja kengurua tieteellisellä otteella. Eläimiä tökkimällä saa näkyville niiden lihakset ja verenkierron. Myös ruokavalio tulee tutuksi.

Kengurun pussiin kurkistamalla näkee, miten poikanen imee nisästä maitoa, ja eläimet virtuaaliselle juoksuradalle asettamalla voi havainnoida, mikä niistä on nopein liikkuja.

Tinybop on tehnyt monta muutakin hyvää lasten tiedesovellusta, joissa tutkitaan esimerkiksi säätä ja maapalloa! Käy tutustumassa koko sarjaan täällä!

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Mammals by Tinybop

 

Koodauspeli lapsille

Thinkrolls 2

Thinkrollsit ovat useammassakin eri pelissä seikkailevia pikkuisia pallerohahmoja, joiden kulkua pelaajan täytyy auttaa esteitä tieltä poistaen. Lapsen on siis itse keksittävä, millä keinoin reitti saadaan selväksi, ja samalla tutuksi tulevat leikin kautta muun muassa jotkin fysiikan lait. Tynnyri kelluu vedessä ja kananmuna hajoaa korkealta pudotessa. Välillä ajoitus on kaikki kaikessa.

Piste tai aikarajoja (kuten ei vihjeitäkään) pelissä ole, joten välillä työstetään älynystyröiden lisäksi myös kärsivällisyyttä. Pelattavaa on todella paljon, yli 200 kenttää, ja vaikeustasoja kaksi. Peli sopii 3-9-vuotiaille.

Jos Thinkrolls-pelisarja ei ole lapselle vielä tuttu, tämä on helpoin appi aloittelijalle.

Lue lisää tästä

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Thinkrolls 2
Androidille peli löytyy täältä: Thinkrolls 2Kategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset, Windows Phone

Avainsanat:, , , ,

  1. Simppeli peli koodaukseen: (oma neljävuotias tykkäsi sekä iPadin kanssa, että maton ja Bee-Botin kanssa)
    https://itunes.apple.com/fi/app/bee-bot/id500131639?mt=8

  2. Tällä viikolla ilmestyi kauan odotettu Ekapelin iPad-versio. Tietokoneversio on kehitelty yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa ja on yksi tehokkaimmista apukeinoista lukemaan oppimisessa. Itse en ole ipad-versiota vielä kokeillut, mutta kohta viisi vuotta täyttävä testihenkilö vaikuttaa hyvin tyytyväiseltä. Edistymisestä palkitaan ja peli etenee osaamisen mukana. (tietokone versio tekee tilastoa opituista asioista) https://www.facebook.com/lukimat.fi/photos/a.173355382698378.39290.116911551676095/941009079266334/?type=1&theater Varsinainen Ekapeli löytyy osoitteesta: https://ekapeli.lukimat.fi/

    • Jes! Itse olen tuota jo vähän salaa pelaillutkin. Lapselle en ole vielä ehtinyt antaa (kokeilen kaikki pelit aina ensin itse). Vaikuttaa erittäin pätevältä sovellukselta!

      Varmasti tulee piakkoin bloggauskin aiheesta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *