Keijukissa ja satumetsän salaisuus

Jinja-kissa on hädin tuskin selvinnyt surrealistisesta automatkastaan, kun se kiidätetään jo satumaahan. Nyt ei ole missen alla auto, vaan selässä keijusiivet. Mainion Sago Minin Fairy Tales -pelissä leikitään kissan lisäksi vanhojen kunnon satuhahmojen kanssa.

Pelin idea on tuttu tekijöiden aiemmista, Ocean Swimmeristä ja muista samanhenkisistä seikkailupeleistä, joissa päähenkilöinä ovat hyörineet Sago Minin tutut kala, koira ja lintu. Leikkitilassa saa liikkua ja tutkia ympäristöä vapaasti. Hassuttelupläjäyksiä pelmahtaa esiin vain ahkerasti sormea näyttöä pitkin liikuttamalla.

”Toi joku kai paukautti vedessä!”

Yllätyksiä löytyy pienimille pelaajille tälläkin kertaa roppakaupalla, ja vanhempaa ilahduttavat humoristiset viitteet tuttuihin satuihin. Lilleri Lalleri paikataan laastarilla, marsunoidan piparitaloa käydään mutustelemassa ja tulta syöksevä lohikäärmevauva taltutetaan tuttipullolla.

Aarrearkusta löytyvät naamiaisvaatteet ja afroksi muuttuva Tähkäpään kuontalo naurattavat. Testitenavan mielestä ”ihanin kohta” on kuitenkin se, kun Jinja pussaa sammakkoa, joka muuttuu siniseksi Jack-kaniksi. Jänö on pelisarjassa Tenavan suosikkihahmo, ja saipa hän ihan oikean Jack-pehmolelun joulupukilta lahjaksikin.

Satumaaseikkailu on jälleen kerran luotettavan taattua laatua Sago Minin eläinhahmojen pienille faneille.  Vanhempi voi aivan loistavasti huokaista syvään ja vaikka oikaista sohvalle silmät ummessa hetkeksi jälkikasvun pelatessa vieressä. Mitään pahaa ei pieniin silmiin tai sormiin näiden parissa taatusti osu.

Peli on suunnattu alle 5-vuotiaille. Se on mielestäni erityisen sopiva taaperoikäisille pelaajanpalleroille, vaikka ilahdutti se vielä nelivuotiastakin roikaletta.

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Miksei kukaan tässä lähde lentoon, vaikka kissasta irtoaa niiden päälle keijupölyä?

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi täältä: Sago Mini Fairy Tales
ja Android-laitteellesi tästä: Sago Mini Sadut
Saatavana myös: Windows PhoneKategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset, Windows Phone

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *