Leffa: Keijukolonna kohtaa mystisen ärrimurrin

IMG_1091Juhlistimme  joululoman sateista ensimmäistä päivää elokuvissa.

En itse odottanut paljoakaan seitsemänneltä Helinä-keiju-elokuvalta, mutta koska valinnanvaraa sattui olemaan niin kovin vähän (eli ei yhtään) päädyin Testitenavan kanssa kutakuinkin tyhjään päivänäytökseen hilepölyä viljelevää keijulaumaa katselemaan.

Päivänsäde ja menninkäis -tyyppinen tarina oli kuitenkin odottamaton menestys.

Helinä-keiju ja Mikä-mikä-hirviön arvoitus
-nimihirviö on  oikeastaan harhaanjohtava. Nimikkokeiju näyttelee elokuvassa nimittäin vain sivuosaa. Pääosassa on eläintenhoitajakeiju Fawn, joka alkaa hengailla metsästä löytämänsä jättiläismäisen pörröisen ärrimurrin kanssa. Ja tästäpä eivät muut keijut tykkää.

Elokuva on taattua Disney-laatua. Hieman ennalta-arvattava, mutta kuitenkin koukuttava. Nelivuotias ainakin jaksoi istua elokuvateatterissa ihan ensimmäistä kertaa hievahtamatta koko elokuvan alusta loppuun. Pois päästiin vasta, kun lopputekstien viimeinenkin kirjain oli hävinnyt kankaalta.

”Parasta oli, kun Mörölle kasvoi siivet ja sen silmät oli vihreet.”

Kokonaisuus oli selvästi harkittu mahdollisimman laajaa pikkuyleisöä ajatellen. Oli söpöjä eläinkohtauksia, jänniä myrsky- ja mörkökohtauksia ja tietysti roppakaupalla erilaisia keijuja.

Ja sitten oli tietysti se mystinen hirviö. Pörheä, harmaa, arvaamaton ja aika söpö. Hyvä hahmo, vaikkei miksikään Totoroksi ylläkään.

Elokuvan tarjoama naiskuvakaan ei ollut keijusöpöilystä huolimatta liian yksipuolinen. Kaikenlaisia tyttöhahmoja piisasi hupsusta hupakosta aina tiukkaan taistelijaan ja johtajaan asti. Poikakeijujakin oli, mutta lähinnä statisteina.

Elokuvan ikäraja on seitsemän (aikuisen kanssa neljä) vuotta, mikä onkin ihan sopiva, sillä jänniä kohtia oli muutama. Vanhemman kanssa leffa ei ole kuitenkaan liikaa vauhdikkaisiin lastenohjelmiin tottuneelle nelivuotiaallekaan. Lisäksi kävimme katsomassa elokuvan 2D-version, koska ajattelin, että se on kokemuksena vähän iisimpi.

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Kuka noista on se Helinä?Kategoriat:Leffat, Muut

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *