5 iPad-peliä pienelle lapselle

Vauva ei olekaan enää vauva ja alkaa kiinnostua vanhempien käyttämistä tableteista ja älypuhelimista. Tekisi mieli antaa lapsen vähän kokeilla laitteita, mutta mikä olisi hyvä sovellus ihan pikkuisille lapsille?

Pelejä on sovelluskaupoissa paljon. Valitsin monesta hyvästä viisi sellaista, jotka itse lataisin alle 2-vuotiaan lapsen kanssa yhdessä tökittäväksi.

Kaikista pienimmille pelaajille sopivia sovelluksia löytyy myös täältä: 

Lista on iOS-painotteinen, koska pelailemme itse iPadilla. Mukana on kuitenkin myös pelejä Androidille.

Soittorasiasovelluksessa musiikin saa ilmoile ja eläimet liikkeelle vain näyttöä koskettamalla.

Sago Mini Music Box

Tämän helpompaa soittaminen ei voi olla. Musiikki soi ja iloiset kuvat ilmestyvät esiin yksinkertaisesti näyttöä koskettamalla, joten onnistumisen kokemuksia saa aivan pieninkin näytön tökkijä. Peli on hauska ja hahmot suloisia, huumoriakaan ei ole unohdettu.

Lataa tästä: iOS, Android

Tongo Circus

Klassista musiikkia, värikkäitä kuvia ja iloisia ilmeitä. Ei voisi parempi kokonaisuus taaperolle olla!

Tongo Circus -pelissä tutkitaan sirkuksen ihmisiä ja eläimiä. Hahmoja tökkäämällä saa aikaan pienen animaation sekä käynnistää musiikin. Tässä pelissä onnistuu jo melkein vauvakin. Selkeät kuvat ja ystävälliset hahmot ovat niin ikään omiaan ihan pienimmille pelaajille.

Voit hankki pelin iOS-laitteellesi tästä: Tongo Circus

 

Onni & Ilona Iloiset eläimet

Onni & Ilona -sarjan katselukuvasovellus sopii erinomaisesti jo alle yksivuotiaalle. Värikkäät eläinkuvat ja ystävälliset kasvot ovat selkeitä katsella ja ihmetellä. Kuvat reagoivat pelkkään summittaiseen kosketukseen, joten “pelaamisen” riemun kokee motorisilta taidoiltaan vielä kehittymätönkin vauveli.

Voit hankkia sovellukset iOS-laitteellesi tästä: Onni ja Ilona: Iloiset eläimet

 

 

Kikattava Kakkiainen

Toinen kutituspeli, tällä kertaa pienille kakkiaisfaneille. Suomeksi puhuttu, rauhallinen peli on kerrassaan ihastuttava sympaattisine hahmoineen, joita saa kutittaa kunnes itseäkin naurattaa. Pelaaminen onnistuu vain näyttöä koskettamalla. Lue myös laajempi arviomme pelistä.

Lataa tästä: iOS

Kissa ja kala kaveeraavat Ocean Swimmer -pelissä.

Sago Mini Ocean Swimmer

Tökkimällä kalaa ja sen asuinsijoja merestä löytyy jännää tutkittavaa ja yllätyksiä. Vaikka peli on jo hieman monimutkaisempi kuin saman kehittäjän Music Box, on pelaaminen yhä helppoa ja onnistuminen töppösorminkin sohittuna taattu. Myös sisarpelit (muun muassa Space Explorer, Forest Flyer ja Fairy Tales) ovat yhtä hyviä valintoja lapsen ensimmäisiksi sovelluksiksi. Lue peleistä lisää tästä.

Lataa tästä: iOS, AndroidKategoriat:0-1-vuotiaille, 1–2-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset, Vauvat

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

%d bloggaajaa tykkää tästä: