5 iPad-peliä pienelle lapselle

Soittorasiasovelluksessa musiikin saa ilmoile ja eläimet liikkeelle vain näyttöä koskettamalla.

Vauva ei olekaan enää vauva ja alkaa kiinnostua vanhempien käyttämistä tableteista ja älypuhelimista. Tekisi mieli antaa lapsen vähän kokeilla laitteita, mutta mikä olisi hyvä sovellus ihan pikkuisille lapsille?

Pelejä on sovelluskaupoissa paljon. Valitsin monesta hyvästä viisi sellaista, jotka itse lataisin alle 2-vuotiaan lapsen kanssa yhdessä tökittäväksi.

Kaikista pienimmille pelaajille sopivia sovelluksia löytyy myös täältä: 

Lista on iOS-painotteinen, koska pelailemme itse iPadilla. Mukana on kuitenkin myös pelejä Androidille.

 

1. Sago Mini Music Box

Tämän helpompaa soittaminen ei voi olla. Musiikki soi ja iloiset kuvat ilmestyvät esiin yksinkertaisesti näyttöä koskettamalla, joten onnistumisen kokemuksia saa aivan pieninkin näytön tökkijä. Peli on hauska ja hahmot suloisia, huumoriakaan ei ole unohdettu.

Lataa tästä: iOS, Android

 

2. Kapu Tickle Toy Camera

Pelissä kutitetaan ruudulle ilmestyviä värikkäitä öttiäisiä. Itsensäkin voi kuvata pelilaitteen kameralla mukaan menoon. Pikkuisimman tarvitsevat aikuisen apua kameran asettelussa oman naaman kohdalle. Kutittaa osaa minkä ikäinen vain.

Lataa tästä: iOS

Androidille peli löytyy Google Playn Kapu Toys -paketista, jossa on muitakin Kapu-pelejä.

3. Kikattava Kakkiainen

Toinen kutituspeli, tällä kertaa pienille kakkiaisfaneille. Suomeksi puhuttu, rauhallinen peli on kerrassaan ihastuttava sympaattisine hahmoineen, joita saa kutittaa kunnes itseäkin naurattaa. Pelaaminen onnistuu vain näyttöä koskettamalla. Lue myös laajempi arviomme pelistä.

Lataa tästä: iOS

Lasten palapelin palaan osuvat pienetkin sormet.

4. Lasten palapeli

Kivan värikkäitä paloja raahataan sormella oikeille paikoilleen. Onnistumisen kruunaa hauska ääni. Pöllö huhuilee ja auto hurisee. Pelissä onnistuu hänkin, jonka motoriset taidot eivät välttämättä ihan vielä riitä oikeaan palapeliin.

Lataa tästä: iOS

Kissa ja kala kaveeraavat Ocean Swimmer -pelissä.

5. Sago Mini Ocean Swimmer

Tökkimällä kalaa ja sen asuinsijoja merestä löytyy jännää tutkittavaa ja yllätyksiä. Vaikka peli on jo hieman monimutkaisempi kuin saman kehittäjän Music Box, on pelaaminen yhä helppoa ja onnistuminen töppösorminkin sohittuna taattu. Myös sisarpelit (muun muassa Space Explorer, Forest Flyer ja Fairy Tales) ovat yhtä hyviä valintoja lapsen ensimmäisiksi sovelluksiksi. Lue peleistä lisää tästä.

Lataa tästä: iOS, AndroidKategoriat:0-1-vuotiaille, 1–2-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset, Vauvat

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: