Nyt lapset askarrellaan paskarrellaan robotti – virtuaaliroskista syntyy siistiä taidetta

Roskista syntyy lelu.

Lastenpelejä tekevä Duckie Deck oli itselleni aivan uusi tuttavuus. Alle kouluikäisille sisältöjä suunnittelevalla firmalla on tarjolla useita jännän oloisia sovelluksia. Pitihän sitä siis heti kokeilla, mitä nämä duckiedeckit ovat pelejään.

Ensin latasin firman uusimman julkaisun, Bird Houses -pelin, jossa tuunataan linnunpönttöjä. Kirjoitan siitä kuitenkin vasta myöhemmin, sillä roska-autoja sekä kaikenlaista pientä roinaa rakastava Testitenava innostui aivan holtittomasti firman toisesta, roska-aiheisesta Trash Toys -askartelupelistä. Otimme siis roskasovelluksen läheisempään tarkasteluun ennen pönttöjä ja siivekkäitä.

Trash Toysissa tarkoitus on loihtia jätteestä, kuten tyhjästä karkkipussista tai maitopurkista taidetta spray-maalin, langanpätkien, nappien ja muun pikkusälän avulla.

Hommiin pääsee mitä helpoimmin. Ensin valitaan sormella tökkimällä roska, sitten sitä maalataan ja lopuksi se koristellaan runsain mitoin tarjolla olevilla pikku härpäkkeillä. Kun luovuuden päästää oikein valloilleen, muuttuu tölkki robotiksi ja cd-levy hämähäkiksi.

”Mä teen karkkipussiin hämähäkinseitin.”

Voisihan tämän tehdä oikeastikin, mutta virtuaaliaskartelussa ei ainakaan synny oikeaa sotkua.

Roskilla leikkiminen ihastutti Testitenavaa todella. Hän ihasteli ja kehui peliä vuolaasti. Peli ruokkiikin luovuutta varmasti laajemmin kuin perinteinen piirtely- tai värityspeli, varsinkin kaltaisissamme perheissä, joissa ei roska-askarteluun ole aiemmin oikeasti tajuttu ryhtyä. (Nyt on kyllä kai pakko kokeilla livenäkin.)

Tenava luuli ensin, että kyseessä olisi jonkin sortin roskien keräily- ja lajittelupeli. Pettymys ei kuitenkaan ollut suuri pelin oikean luonteen paljastuessa. Roska päivässä -henkisinä jäämme kuitenkin odottamaan jotain kivaa lajittelupeliäkin.

Trash Toys on värikäs ja sanomaltaan positiivinen. Musiikit ovat reippaat. Kielitaitoa ei pelissä tarvita, sillä puhetta tai tekstiä ei ole. Ikähaarukka on laaja. Tämän voi huoletta antaa kaikkein pienimpienkin tökittäväksi.

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Miksi näitä roskia ei panna roskikseen?
• Voinko liimata pumpulipuikon maitopurkkiin?

• Montako jalkaa cd-hämähäkillä on?

Voit hankkia sovelluksen iOS-laitteellesi tästä: Duckie Deck Trash ToysKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: