Pikkulasten autopelissä kissa painaa kaasun pohjaan

kissa1

Nyt on hyppysissä kuulkaas loistelias valinta ajoneuvoihin höpsähtäneen muksun ensimmäiseksi autopeliksi.

Sago Mini Road Tripissä Sago Sagon peleistä jo aiemmin tutuksi tullut Jinja-kissa on lähdössä reissuun.

Matkan päämäärän saa ensin itse valita kolmesta eri vaihtoehdosta. Sitten pohjattoman tuntuiseen kapsäkkiin sullotaan sen seitsemää tarpeellista hyödykettä kalsarista ja sukista juustoon ja kukkaruukkuun. Sen jälkeen autotallista napataan jokin hassu ajokki, ja ei kun nasta lautaan.

”Mä ajan jäätelöautolla, vaikka sieltä jäätelöt tippuu.”

Ajaminen onnistuu näyttöä painamalla. Tie on käytännössä suoraa posotusta, mutta matkalla voi pysähdellä vaikka tankille tai autopesulaan sekä tutkiskella tien vierellä hengaileva eläimiä.

Myös odottamattomampia esteitä tulee vastaan, esimerkiksi hurjia hyppyreitä sekä jättimuffini, jonka läpi ajettuaan kissa saa kermavaahtonaaman. Eikä kaasutassun todella painaessa tarvitse asvaltinkaan antaa pidätellä: Auton voi lennättää vaikka taivaalle ja ajella siellä yhdessä pilvimonsterin kanssa.

Testitenava rakasti peliä heti alkuunsa jo siksi, että sen hahmot olivat tuttuja ja siinä oli erilaisia autoja. Koska peli ei koostu pelkästä ajelusta, vaan mukana on paljon muutakin puuhaa, se on sopivan monipuolinenkin. Itse asiassa kruisailua hauskempaa olikin pakata matkalaukkua ja valikoida mieluisinta menopeliä.

Sagon Sagon värikkäät eläinhahmot ovat olleet pelistä toiseen Testitenavan mieleen, eikä kyllästymisen merkkejä näy. Road Trip on tutuista elikoista huolimatta pelinä ihan omanlaisensa. Vaikka firman pelejä olisi siis tahkottu ennenkin, tarjoaa autoretki varmasti lapselle aivan uutta iloa ja tuoreentuntuisia oivalluksia.

Kyseessä on selvästi pienimmille suunnattu sovellus. Käyttöliittymä on tökättävän yksinkertainen, ja mini-ihminenkin pääsee peliin itsenäisesti kiinni. Valmistajan mukaan tämän rallin ikähaarukka onkin kahdesta viiteen vuotta.

Kuten Sago Minit yleensäkin, takuuturvallinen ostos tämä vanhemman näkökulmasta ainakin on.

Aiemmin värkkäämiäni Sago Sago -esittelyjä pääsee lukemaan tästä ja tästä.

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Syöks monsteriauto dieseliä vai bensaa?
• Mikä kissan autoista on sähköauto?

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Sago Mini Road Trip
Saatavana myös: Windows Phone, Kindle FireKategoriat:3–4-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset, Windows Phone

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: