Kaunis luontorakentelu

Ruotsalaisen Toca Bocan uusin, Toca Nature on yllätys. Se poikkeaa ulkoasultaan ja tunnelmaltaan selvästi aikaisemmista, kirkkaanvärisistä ja vitsikkäistä Toca Boca -leikkitiloista.

Kyseessä on vähän Minecraft-henkinen 3D-maailma, jonne luodaan luontoa. Metsistä, vuoristoista ja vesistöistä tehdään koti eri eläimille. Luonnon antimia kuten marjoja ja sieniä pääsee itsekin keräilemään ja tarjoamaan eläimille ruuaksi.

”Mä pelaan niin kuin vanha mummo. Mä kerään sieniä.”

Peli on varsin yksinkertainen. Mitään erityistä päämäärää ei ole, vaan tekeminen koostuu luonnon muokkauksesta, keräilystä ja eläinten ihmettelystä. Totta puhuen tekemistä saisi mielestäni olla enemmänkin. Lisäksi on harmillista, että pelissä ei ainakaan tässä vaiheessa ole tallennusmahdollisuutta ja koko maailma pitää rakentaa alusta aina peliä uudelleen käynnistettäessä.

Toca Naturen meno on verkkaista, ja pelin hillitty väritys kaunis, jopa taiteellinen. Vuorokaudenaikojen vaihtelu muuttuvine valoineen ja nukkuvine eläimineen antaa pelistä hiotun vaikutelman. Metsän äänimaisema käen kukuntoineen ja veden solinoineen tuo taas hieman mieleen aiemmin esittelemäni Kapun metsän.

Luontoaiheisen sovelluksen ikäsuositus on App Storen mukaan 6–8 vuotta. Käyttöliittymä on kuitenkin niin yksinkertainen ja sisältö kilttiä ja kiehtovaa, että pelin voi ihan loistavasti antaa jo nelivuotiaalle kokeiltavaksi.

Uskoisin pelin innostavuuden olevan lapsen yksilöllisistä mieltymyksistä ja luonteesta kiinni. Touhukas Testitenava ei jaksanut keskittyä peliin kovin pitkäksi aikaa kerrallaan, vaikka innostuikin siitä aluksi kovasti ja piti rakentelua ja luonnon tutkiskelua hauskana. Metsäinen meininki houkutti kuitenkin pelaamaan hetkeksi parina seuraavanakin päivänä, joten uskoisin hupia riittävän sen reilun parin euron edestä, mitä peli maksaa.

Rauhallinen ja kaunis Toca Nature on hyvä hankinta ainakin sellaiseen perheeseen, jossa on kyllästytty meluisiin ja äklövärikkäisiin lastentuotteisiin. Plussana vielä mainittakoon, että meillä sovelluksesta päähän tarttui uusi faktakin: majavat tykkäävät vedestä.

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Mihin mä teinkään veden?
• Voitko kasvattaa mulle lumihuippuvuoren?

• Mitä eläimille tapahtuu, jos mä teen koko alueesta meren?
• Missä puussa kasvaa tammenpähkinöitä?

Voit ladata pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Nature
Saatavana myös: AndroidKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: