Toca Bocan pelottelupeli ei kammota liikaa

Mukavaa vaihtelua suunnilleen juhannuksesta alkaneeseen joulun odotukseen tuo ”halouviini”, josta lapsi on kysellyt siitä lähtien, kun kurpitsat ilmestyivät hevi-osastolle. Olen yrittänyt vihjailla, että lastenohjelmista tuttu halloween ei ole mikään suomalainen perinnejuhla, mutta ihan joka hetki en minäkään jaksa olla tosikko.

Päätin siis virittäytyä oikeaan tunnelmaan kokeilemalla jotain halloween-henkistä tenavainpeliä. Toca Boca vastaa kuluttajan tarpeeseen tässäkin tilanteessa.

Toca Boo -pelottelupeli on kehittäjän mukaan tehty noin 4–5-vuotiaille, mutta voisin kuvitella hieman vanhemmankin vielä innostuvan siitä. (Edit: Myöhemmin peli sai merkinnän PEGI7.)

Pelissä liikutellaan kummitusasuista lasta ja yritetään pelotella pimeissä huoneissa hengailevia perheenjäseniä.

”Halouviinipeli. Mä tykkään tästä jo nyt heti.”

Kummitushahmolla voi lennellä talon huoneissa vapaasti, ja pimeistä nurkista löytyy kaikenlaista tutkittavaa. Ihmisiä voi pelotella muun muassa räpsyttelemällä valoja, aukaisemalla telkkarin, liikuttelemalla esineitä ja tietysti mölisemällä.

Jos peloteltava huomaa kummituksen ennen säikäytystä, kummitus nolostuu. Pikantti yksityiskohta on se, että kummitusta voi syöttää ja sitten se syöksee tulta tai pieraisee. Ikäryhmän mukaista täsmähuumoria siis.

img_2060

Peli muistuttaa monia muita pienten lasten pelejä: Pistelaskua tai päämäärää ei ole. Toca Boo on kuitenkin siinä mielessä kiinnostava, että se eroaa selvästi aiheensa puolesta muista vastaavista vapaan leikin peleistä. Pienille lapsille on harvoin tarjolla mitään näin kutkuttavan jännittävää.

Kummituspeli on humoristinen, ei oikeasti ihan kamalan pelottava (vaikka 4-vuotias sitä “jännityspelinä” pitääkin). Itseäni hämäsi vain yksi kohta: Kummitusperheen ihan ihmeellinen ja vähän kammottava päätön koira. Lapsi taas ei ollut lemmikistä moksiskaan.

img_2062

Käyttöliittymä on lapsen näppeihin ketterä, ja Testitenava osasikin aloittaa pelin oitis itsenäisesti. Kuten muissakin Toca Bocan peleissä, myös tässä on isona plussana se, ettei peli sisällä lisäostoja eikä kolmannen osapuolen mainoksia. Firman oman ilmaispelin mainos tosin killui aloitusnäkymässä.

Pienimpien pelaajien kanssa vanhemman kannattaa ehkä aluksi pelata yhdessä, koska pelin tunnelma eroaa niin paljon muista lastenpeleistä.

Toca Boo ei kuitenkaan pelottele itse pelaajaa, vaan säikyttelytyöt ovat koko ajan lapsen omissa käsissä.

Katso pelin traileri

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Missä tässä talossa olikaan vessa?
• Peseekö kummitukset hampaita?

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Toca Boo
Saatavana myös: Android ja WindowsKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset, Windows Phone

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: