Toca Bocan hassu pelottelupeli ei kammota liikaa

Nokkelista ja laadukkaista lastenpeleistään tunnettu Toca Boca on julkaissut hieman erikoisen, mutta takuulla hauskan apsin, jossa pelaaja saa leikkiä kummitusta ja pelotella talon väkeä.

Toca Boo -pelottelupeli on kehittäjän mukaan tehty noin 4–5-vuotiaille, mutta voisin kuvitella hieman vanhemmankin vielä innostuvan siitä.

(Edit: Myöhemmin peli sai merkinnän PEGI7, mutta kolmen vuoden ikäjouston turvin sitä voi vanhemman kanssa pelata toki nuorempikin.)

Pelissä liikutellaan kummitusasuista lasta ja yritetään pelotella pimeissä huoneissa puuhailevia perheenjäseniä.

Kummitushahmolla voi lennellä sormella ruutua koskettamalla talon huoneissa vapaasti, ja pimeistä nurkista löytyy kaikenlaista tutkittavaa. Ihmisiä voi pelotella muun muassa räpsyttelemällä valoja, aukaisemalla telkkarin, liikuttelemalla esineitä ja tietysti mölisemällä kammottavasti.

Jos peloteltava huomaa kummituksen ennen säikäytystä, kummitus nolostuu.

Pikantti yksityiskohta on se, että kummitusta voi syöttää ja sitten se syöksee tulta tai pieraisee. Ikäryhmän mukaista täsmähuumoria siis.

img_2060

Peli muistuttaa monia muita pienten lasten pelejä: Pistelaskua tai päämäärää ei ole. Toca Boo on kuitenkin siinä mielessä kiinnostava, että se eroaa selvästi jännitysaiheensa puolesta muista vastaavista vapaan leikin peleistä.

Peli on kuitenkin myös humoristinen, eikä oikeasti ihan kamalan pelottava (vaikka 4-vuotias testipelaaja sitä ”jännityspelinä” pitikin).

Itseäni hämäsi vain yksi kohta: Perheen ihan ihmeellinen ja vähän kammottava päätön koira. Lapsi taas ei ollut lemmikistä moksiskaan. Hän piti pelistä kaiken kaikkiaan kovasti.

Toca Boo

Päätön koira on pelin oudoin hahmo.

Käyttöliittymä on lapsen näppeihin ketterä käyttää, eikä peli sisällä lisäostoja tai kolmannen osapuolen mainoksia.

Pienimpien pelaajien kanssa vanhemman kannattaa aluksi pelata yhdessä, koska pelin tunnelma eroaa niin paljon muista lastenpeleistä. Ja se ikärajakin on virallisesti 7.

Toca Boo ei kuitenkaan pelottele itse pelaajaa, vaan säikyttelytyöt ovat koko ajan lapsen omissa käsissä. Sillä tavalla sen voisi ajatella olevan jopa voimaannuttava pelikokemus.

Katso pelin traileri

Peli löytyy nykyisin ainoastaan Toca Bocan kuukausimaksullisesta Piknik-kokonaisuudesta, jossa on muitakin sarjan pelejä.Kategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset, Windows Phone

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *