Hiiret matikantunnilla – hauskaa oppimista isoille ja pienille

Olen pitkään etsinyt Testitenavalle kivaa sovellusta, josta voisi opetella lukemista ja kirjoittamista. Meillä on ollut käytössä Lolan ABC-juhlat, mutta se alkaa olla niin läpikotaisin pelattu, että jotain monipuolisempaa pitäisi saada. Eipä ole löytynyt, ja otankin innolla pelivinkkejä vastaan.

Jotain kehittävää pitää kuitenkin Tenavalle pelattavaksi löytää. Kielipelin puutteessa latasin siis kaverin suosituksesta kännykkääni kotimaisen SkillPixelsin palkitun lasten matematiikkasovelluksen.

”Tää ekaluokka on sellainen vaikea, että tätä pitää pelata aikuisen sylissä.”

SmartKids Maths on matematiikka-aiheinen tietokilpa, jossa edetään valitun hiirihahmon kanssa vastaamalla monivalintakysymyksiin. Valittavana on kolme vaikeustasoa, esikoulu, ensimmäinen luokka ja toinen luokka. Oppia olisi tarkoitus matematiikan alkeita eri muodoista ja numeroista aina kellonaikoihin ja laskemiseen.

Valmistajan mukaan peli on suunnattu 4–8-vuotiaille. Nelivuotias pärjääkin eskariosiossa jo ihan mainiosti, kun vanhempi neuvoo alkuun. Lukea ei pelatakseen tarvitse vielä osata, sillä tekstiä on vähän.

Testitenava piti hahmoista, ja aluksi kysymyksetkin olivat helppoja, mutta kun peli alkoi haastaa enemmän, piti jatkamista kannustaa. Monet mobiilipelit ovatkin mielestäni olleet vähän liiankin helppoja, sellaista kivaa ajankulua, mutta ei tarpeeksi haastavaa. SmatKid Maths vaatii yrittämään kovemmin, eikä pelkällä arvaamalla ja satunnaisella tökkimisellä menesty.

Tietenkään nelivuotiasta ei pidä vielä painostaa opiskelemaan vastoin tahtoaan yhtikäs mitään, mutta tässä on sovellus, jossa leikin varjolla ja vanhemman avulla voi oppia jotakin hyödyllistä aivottoman naputtelun sijaan. (Jolle kyllä sillekin on mielestäni aikansa ja paikkansa.) Kouluissa ja eskareissa tästä pelistä on varmasti iloa ihan opetuksenkin kannalta.

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:
• Onks ristimerkki ”blus”?
• Mitä toi opettajapöllö tahtoo?

Voit hankkia sovelluksen iPadille tästä: SmartKids Maths
Saatavana myös: WindowsKategoriat:3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, 7–8-vuotiaille, Android, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset, Windows Phone

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: