Ruudulle piirtelyä luvan kanssa

Toisin kuin perinteiset värityskirjat, eivät värityssovellukset tule koskaan täyteen. Eiväthän ne tietysti puuväreillä tai liiduilla tuhertelua kokonaan korvaa, mutta ovat oiva ajanviete vaikkapa automatkoilla. Lisäksi sähköisesti väritetyt hahmot voivat olla hyvinkin interaktiivisia ja tarjota pelkkää värittelyä monipuolisempaa viihdettä.

Haksahdin ostamaan kerralla kaksi Nanu Interactiven väritysohjelmaa, koska muuten melko hintavat sovellukset myytiin edullisempana pakettina.

Paint My Cat -sovelluksessa väritetään kissaa. Myös kissan kotia ja laboratoriota saa värittää. Kissaa voi liikuttaa värittämisen jälkeen eri tiloissa vapaasti ja samalla voi etsiskellä ja liikutella esineitäkin sekä pukea kissalle vaikkapa hatun.

Testitenava oli mielissään kissapelistä erityisesti, koska tiedehuoneessa pääsi leikkimään raketilla.

Saman valmistajan Paint My Zoo
-sovelluksessa väritettäväksi saa valita viidakon ja meren eläimiä, jotka heräävät värityksen jälkeen eloon. Hahmoilla voi sitten pelata pienen pelin.

On melko surrealistista nähdä lapsen syöttävän omenaa pinkille seepralle tai siivoavan sormellaan sateenkaarivirtahevon kakkaa. Testitenavaa peli miellytti kovasti, vaikka hän halusikin nähdä eläimet mieluiten luonnollisen värisinä. Onneksi tätäkin tarkoitusta varten on oma siveltimensä, jota käyttämällä eläin verhoutui itsestään realistiseen ulkoasuunsa. Kuinka opettavaista!

Hiljattain olemme kokeilleet myös yksinkertaisen kuvaavasti nimettyä Monster Coloring Book -väritysohjelmaa. Sen erikoisuus on kuvataidehetken taustalla soiva klassinen musiikki, jonka pitäisi kehittää lasta.

Värityksen kohteena ovat erilaiset hirviöt, joita voi sitten valmiina lähettää kavereille sähköpostilla tai tallettaa iPadin kuvakansioon myöhempää ihailua varten.

Ihan kiva runsaasti söpöjä monsterihahmoja sisältävä ilmainen hirviöpelikin on. Tosin värittäminen vaatii enemmän sorminäppäryyttä kuin nyt testatuissa eläinpeleissä, eikä käyttöliittymäkään tunnu ihan niin simppelisti omaksuttavalta. Paint My -pelit vievät tällä kertaa voiton siksikin, että ne tarjoavat värittämisen lisäksi myös muuta puuhailtavaa, joten kyllästymisen mahdollisuus lienee pienempi.

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

•  Miksei seeprat asu vedessä?
•  Miksi kalan kakka näyttää samalta kuin seepran kakka?
•  Mikä ton akvaariokalan näköisen kalan nimi ihan oikeasti on?

Voit hankkia sovellukset iOS-laitteellesi tästä:
Paint My Cat (Saatavana myös: Android, Windows Phone)
Paint My Zoo
Monster Coloring BookKategoriat:3–4-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset, Windows Phone

Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: