Missä piileskelit, Mikko Mallikas?

Voi miksi en huomannut tätä peliä jo viime toukokuussa, kun kävimme lapsen kanssa katsomassa Hokkus Pokkus Mikko Mallikas -elokuvan?

Kyseessähän oli lapseni ihka ensimmäinen elokuvateatterireissu, vieläpä tutun hahmon tähdittämänä ja siksi järisyttävä kokemus. Viikkojen ajan hän kysyi aina elokuvateatterin ohi kävellessämme, josko leffaan mentäisiin uudestaan.

Nyt sitten törmäsin leffan oheistuotteeseen, norjalaisen Hyper Gamesin tekemään Hokkus Pokkus Mikko Mallikas -peliin, jonka suomenkielinen versio on julkaistu toukokuun lopussa. Pakkohan tällaista nyt oli kokeilla, vaikka ajattelin kyseessä olevan vain leffan mainossovellus.

”Isi! Herää! Sun on pakko tulla auttamaan saamaan leija taikurille. Tää on niin ihana peli!”

Mutta vielä mitä! Peli on ihan oikea peli ja oikein hyvin tehty. Ideana on rakentaa Mikon kanssa puumajaa. Lautoja rakentamista varten saa suorittamalla pieniä tehtäviä. Minipeleissä etsitään muun muassa aarretta Mikon kaverin Millan kanssa, tehdään isän kanssa ruokaa, imuroidaan ja tiskataan.

Tarjolla on karaokehenkinen musiikkivideo, tuttu elokuvasta, ja mahdollisuus tanssittaa Mikkoa oman laulun tahtiin puhelimen tai tabletin mikrofonin kautta. Mikko ja kaverit tietenkin puhuvat suomea, ihan kuin dubatussa elokuvassakin.

Koska kyseessä on tavoitteellinen peli eikä eteenpäin pääse vain sattumanvaraisesti ruutua tökkimällä, ei Mikko Mallikasta kannata hankkia ihan pienimille. Toisaalta esimerkiksi aarteenetsintä-minipelissä on kaksinpelin mahdollisuus ja sovellus sopii muutenkin hyvin vanhemman kanssa yhdessä tutkittavaksi.

Paljon tarinallisuutta sisältävä peli etenee verkkaisesti ja rauhallisesti puhutut ohjeet auttavat eteenpäin. Testitenava pääsi heti juonesta kiinni ja alkoi pelata itse. Kärsivällisyys ei aina kuitenkaan riittänyt ohjeiden kuunteluun ja äidin apua tarvittiin välillä.

Isompi lapsi pelaisi yksinkin, mutta nelivuotiaan kanssa koin tämän kivana yhteisenä tekemisenä samalla lailla kuin ääneen lukemisen tai palapelin värkkäämisenkin. Tosin innostus oli alussa niin suurta, että muksu halusi pelata peliä jo kukonlaulusta alkaen ja tuli herättämään vanhempia avuksi kinkkisiin kohtiin. Ei ihan niin kivaa.

Ostin saman tien reilun kolmen euron hintaisen täysversion. Pelistä on kuitenkin olemassa myös testiversio, jonka avulla tuntumaa pääsee kokeilemaan hyvinkin pitkälle ilmaiseksi.

Kysymyksiä, joihin voit joutua vastaamaan:

• Kuka on ”pelaaja yksi”?
• Onks mun pakko syödä toi Mikon ruoka, kun laitoin siihen ötököitä?

Voit hankkia pelin iOS-laitteellesi tästä: Hokkus Pokkus Mikko MallikasKategoriat:Pelit, Sovellukset

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: