Kuin kala vedessä – helppoja pelejä ihan pienille

Kissa ja kala kaveeraavat Ocean Swimmer -pelissä.

Tässä on oikea pikkulasten pelien hittikimara! Kyseessä on pelisarja, jota pelatessa pikkuisinkin tuntee varmasti olevansa kuin vanha tekijä.

Testitenava sai noin 3,5-vuotiaana käyttöönsä Sago Minin Ocean Swimmer -pelin. Kyseessä ei oikeastaan ole peli sanan perinteisessä merkityksessä, vaan leikkitila, jota lapsi saa tutkia vapaasti liikuttamalla kalaa sormellaan pitkin ruuduntakaista sadunomaista vesimaailmaa.

Lapsen ei tarvitse osata muuta kuin tutkia ja tökätä: Koskettamalla eläimiä ja rakennelmia, löytyy yllätyksiä kuten laulava merimonsteri ja vedenalainen aarreluola. Kaikkea saa kokeilla ja sorkkia itse ilman sääntöjä tai päämäärää.

”Katso äiti, katso katso! Valaan mahassa on huone! Katso!”

Peli oli lapsesta niin hyvä, että viikkojen ajan hän halusi näyttää sitä kaikille vieraille ja pelata sitä yhdessä vanhempien kanssa. Niinpä ostimme iPadiimme myös saman valmistajan, samalla periaatteella toimivan Space Explorerin, jossa koira seikkailee avaruudessa niin ikään yllätyksiä löytämässä.

Avaruuden valloituksen voi aloittaa vaikka koiran kanssa.

Käyttöliittymä oli tuttu ja turvallinen, mutta kalapeli niin rakas ja läpeensä koluttu, ettei koirapeli laadukkuudestaan huolimatta heti kiinnostanut paria pelikertaa enempää.

Myöhemmin olemme kuitenkin testanneet myös saman sarjan Forest Flyeriä, jossa lintu seikkailee metsässä, Supersankari-peliä, jossa pupu pelastaa eläimiä hädästä sekä Kissapeliä, jossa törmätään tuttuihin satuhahmoihin. Kaikki ovat olleet vähintäänkin yhtä hyviä kuin kalapeli, ja lapsi on tykännyt jokaisesta.

img_0441

Mielestäni mnkä tahansa tämän sarjan sovelluksen voi helppokäyttöisyytensä puolesta antaa taaperolle kokeiltavaksi vaikka heti, kun tabletti vain pysyy käsissä. Mielikuvitus saa sovelluksia tutkiessa siivet. Myös itse löytämisen ja osaamisen riemu on valtava. Vanhempikin viihtyy, sillä pelien huumori on todella oivaltavaa.

Niin, pelityyppi sopiikin erinomaisesti yhdessä pelattavaksi. Pelien parissa aikuinen ja lapsi voivat yhdessä keksiä omia tarinoitaan, ja jos tenava on jo niin iso, että osaa jutella, kaverin kanssa pelaamistakin kannattaa kokeilla.

Tosin jo 4-vuotias saattaa kyllästyä näihin peleihin nopeasti, varsinkin jos kyseessä on kokeneempi pelaaja.

Pelit ovat taaperoturvallisia eli ne eivät sisällä kolmannen osapuolen mainoksia eivätkä lisäostoja.


Voit hankkia sovellukset iOS-laitteellesi tästä:

Sago Mini Ocean Swimmer
Sago Mini Space Explorer
Sago Mini Forest Flyer
Sago Mini Supersankari
Sago Mini Fairy Tales

Androidille sarjan pelit löytyvät täältä:

Sago Mini Forest Flyer
Sago Mini Space Explorer
Sago Mini Supersankari
Sago Mini Sadut

Windowsille löytyvät pelit voi noukkia tästä:

Sago Mini Ocean Swimmer
Sago Mini Supersankari
Sago Mini Fairytales

 Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, iOS (Applen laitteet), Pelit, Sovellukset, Windows Phone

Avainsanat:,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: