Takuuhyvät ensisovellukset tarjoaa Yle

IMG_5392Jo omasta lapsuudestani tutun Pikku Kakkosen monipuoliset nettisivut ja pelisovellus ovat takuuturvallinen valinta kaikista pienimmällekin. Sovellusta oppii käyttämään helposti, vaikka lapsella (tai itsellä) ei olisi vielä paljoa kokemusta peleistä.

Kyseiset palvelut ovat vieläpä ilmaisia, joten pelaamiseen pääsee tutustumaan vailla köyhtymisen pelkoa.

Koska vasta 4-vuotiaalla Testitenavalla ei ole lupaa vanhempien läppärin käyttöön, pelaa hän Pikku Kakkosta iPadilla.

Sovellus hankittiin Tenavalle noin 3-vuotiaana ja se jaksaa kiinnostaa edelleen. Lapsi tykkää erityisesti Hertan maailman mustikkaretkestä, koska ”Hertta näkyy myös Yle Lapsissa”. Hahmo on siis tv:stä tuttu.

Hertan lisäksi sovelluksessa on muitakin opettavaisia ja hauskoja minipelejä ja puuhia. Eri peleihin ohjaavat sisään tv:n Pikku Kakkosesta tutut juontajat.

Yle Lasten Areena

Toinen kelpo sovellushankinta on Lasten Areena. Sovellukseen on koottu Yle Areenan lastenohjelmat eikä ole pelkoa, että lapsi surffailisi silmän välttäessä sopimattomiin videoihin kuten esimerkiksi YouTubessa voi käydä.

Areenan ohjelmatarjonta vaihtelee sen mukaan, mitä tv:ssä näytetään. Ohjelmat voi toki katsoa useampaan kertaan, mutta ne säilyvät palvelussa vain tietyn ajan. Kesällä tuli kamala poru siitä, kun ”Kaapot olivat kadonneet”. Digiaikaan kasvanut Tenava ei ymmärrä tv-ohjelman katsomisen kertaluonteisuutta, vaan hän on tottunut katsomaan aina täsmälleen sitä, mitä kulloinkin haluaa.

Ohjelmia jonkin aikaa säilövä palvelu ei siis toimi kuten tallettava digiboksi, mutta kyllä se mielestäni television voittaa. Sovelluksen käyttö on niin helppoa, että lapsi oppii varmasti käyttämään sitä nopeammin kuin digiboksia, dvd:tä tai tv:tä.

Edit: Pikku Kakkosen sovellus uudistui syksyllä 2016. Vanhat pelit löytyvät kuitenkin vielä netistä.

Voit ladata Pikku Kakkosen uuden sovelluksen iOS-laitteellesi tästä.
Android-versio löytyy tästä.

 

Lasten Areenan sovellukset löytyvät taas näiden linkkien takaa:
iOS-laitteelle ja 
Android-laitteelle
Lasten Areenaa voi katsella myös selaimen kautta.

 

Lue lisää Lasten Areenasta sekä Pikku Kakkosen julkaisemista peleistä:

 Kategoriat:1–2-vuotiaille, 3–4-vuotiaille, 5–6-vuotiaille, Android, Ilmaiset, iOS (Applen laitteet), Opetuspelit, Pelit, Sovellukset

Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: